Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να υπάρξει εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση - Να συμμετάσχουν όλοι

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να υπάρξει εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση - Να συμμετάσχουν όλοι
Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί ή αν χάσει τη δεδηλωμένη, τότε μόνη λύση είναι οι εκλογές είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων επεσήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί ή εάν χάσει τη δεδηλωμένη, τότε μόνη λύση είναι οι εκλογές.
Ερωτηθείς για τη στάση του Schaeuble απέναντι στην Ελλάδα, ο κ.Ξεκαλάκης υποστήριξε ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είναι μια παράμετρος από το 2010, τονίζοντας ότι «αυτό που δεν έχουμε αλλάξει εμείς από τότε ως χώρα είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να ανακτήσουμε μια αξιοπιστία έναντι των εταίρων μας».
«Οι πολιτικές δυνάμεις επιλέγουν να ξιφουλκούν αντί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να καταστρώσουν ένα εθνικό σχέδιο.
Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και μόλις βγούμε από τη μέγγενη των μνημονίων, να αναπτύξουν τις πολιτικές τους για την επόμενη μέρα» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν αρνητική η πορεία της χώρας τα δύο τελευταία χρόνια.
«Όχι ότι πριν δεν υπήρξαν προβλήματα, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε τα πράγματα σε χειρότερη βάση.
Η επιλογή τους είναι να εξισώσουν τους Έλληνες πολίτες προς τα κάτω (...).
Για αυτό και έφτιαξαν ένα συνταξιοδοτικό που στην πραγματικότητα είναι απολύτως φορολογικό» είπε ο κ.Ξεκαλάκης, επισημαίνοντας πως είναι ανατριχιαστικές οι εκτιμήσεις Thomsen για την ανεργία στην Ελλάδα.
Ερωτηθείς για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά ο κ.Ξεκαλάκης είπε πως «δεν έχουμε άλλη επιλογή».
«Είναι απαίτηση της κοινωνίας, ο φορέας να έχει ενιαία πολιτική έκφραση, δεν μπορούμε να βάλουμε τη φιλοδοξία κάθε στελέχους πάνω από την πατρίδα και την παράταξη» τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σχετικά με την επιστροφή Παπανδρέου, είπε πως «έχειέναν ισχυρό συμβολισμό η ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στην Συμπαράταξη, που είναι ένα μεταβατικό όχημα μέχρι το Συνέδριο».
Ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν μπορεί να ζητούνται κάθε λίγο και λιγάκι.
«Αυτή τη στιγμή όλες οι έρευνες δείχνουν μια τάση της κοινωνίας για αλλαγή πολιτικού σκηνικού και αυτό γίνεται μόνο με εκλογές.
Η κουλτούρα μας δεν μας επιτρέπει να ζητάμε κάθε λίγο εκλογές, η κάθε κυβέρνηση εκλέγεται για τέσσερα χρόνια, αλλά αν η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, ή αν χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία (η δεδηλωμένη), τότε η μόνη λύση είναι εκλογές και καμία ερμαφρόδιτη λύση» είπε ο κ.Ξεκαλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης