Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την ανεργία – Δεν έχει σχέδιο να την αντιμετωπίσει

tags :
ΝΔ: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την ανεργία – Δεν έχει σχέδιο να την αντιμετωπίσει
Η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας τονίζει η ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ κατηγορώντας την για ανικανότητα στη διαχείριση του προβλήματος της ανεργίας.
Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωση του οι βουλευτές της ΝΔ, Γ. Βρούτσης και Θ. Καράογλου και με αφορμή τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ του μηνός Δεκεμβρίου 2016, αναφέρουν ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, κατά 24.991.
Οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν πως οι δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας συνεχίζονται και κάνουν λόγο για εξελίξεις «που οφείλονται αποκλειστικά στην ανικανότητα και την απραξία της Κυβέρνησης, η οποία επί 2 ολόκληρα χρόνια είτε εμπόδισε, είτε ακύρωσε τις ήδη δρομολογημένες διαθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».  
«Η κυβέρνηση δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο και δεν πήρε ούτε ένα μέτρο υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.
Αντίθετα, με την φοροκαταιγίδα (με άμεσους και έμμεσους φόρους στα εισοδήματα κάθε νοικοκυριού και εργαζόμενου) και με την εκ νέου αύξηση του μη μισθολογικού κόστους (tax wedge), οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση - κατά 24.991 περισσότερους - τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα Δεκέμβριο του 2015» αναφέρουν οι δύο βουλευτές της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης