Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στη σύγχρονη δημοκρατία δυτικού τύπου

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στη σύγχρονη δημοκρατία δυτικού τύπου
Ο ανεξάρτητος βουελυτής αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στην ελευθερία του Τύπου, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «υπάρχουν οι αντιστάσεις και στη Δικαιοσύνη και στον δημοσιογραφικό κόσμο»
«Είναι υπερβολικό αυτό που είπε ο Σόιμπλε ότι δε μπορεί να υπάρξει άλλο πρόγραμμα αλλά σε ρεαλιστική βάση εάν φύγει το ΔΝΤ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ενδεχομένως να ζητήσει μέτρα παρόμοια με αυτά που ζητά το Ταμείο», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη.
«Το λάθος της ελληνικής κυβέρνησης είναι που άφησε τα πράγματα να έρθουν ως εδώ και να μπούμε στην καρδιά κρίσιμων προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη» τονίζοντας ότι «παρασκηνιακά η κυβέρνηση ελπίζει να φτάσει στις γερμανικές εκλογές, να χάσει ο κ. Σόιμπλε και να κάνει συνεργασία με τους Πράσινους η κα Μέρκελ ώστε να φύγει ο κακός του παραμυθιού - επιχείρημα που προσπαθεί να πουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ενώ από την άλλη πλευρά κ. Σόιμπλε χρησιμοποιεί τη χώρα μας ως προεκλογικό εργαλείο στη δική του εκστρατεία».
Παρόλα αυτά, ο ανεξάρτητος βουλευτής εκτίμησε ότι «πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές γιατί περίμενε πολύ καιρό να κυβερνήσει και νιώθει πείνα για τη νομή της εξουσίας.
Το βλέπουμε με τους διορισμούς που έχει κάνει, με υπουργούς να διορίζουν συγγενείς τους».
Σε ό,τι αφορά τη δράση του βουλευτή της ΧΑ Γ. Λαγού, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «η κυβέρνηση αφήνει έναν άνθρωπο να τραμπουκίζει τη μία μέρα στο σχολείο και την επόμενη να διώκει δημοσιογράφους.
Βαδίζει στα χνάρια των μεθοδεύσεων που ακολούθησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Βλέπουμε δηλαδή ότι σόι πάει το βασίλειο».
Αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τον Τύπο, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει αλλεργία στη σύγχρονη δημοκρατία δυτικού τύπου.
Ως τώρα έχει αποτύχει γιατί οι παρεμβάσεις της είναι χοντροκομμένες και βιαστικές.
Έχουμε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον επίτροπο κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ, τις διώξεις κατά δημοσιογράφων, έχουμε και τη συμφωνία του Μετρό με το ΑΠΕ , όπου -όπως είπε ο ίδιος ο κ .Παππάς- θα μπορεί να προβάλει το έργο της κυβέρνησης».
«Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου, αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν οι αντιστάσεις και στη Δικαιοσύνη και στον δημοσιογραφικό κόσμο.
Τα υγιή αντανακλαστικά που θα δείξουν αν υπάρχουν ρίζες στη δημοκρατία μας», κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης