Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Τα ζητήματα των εργαζομένων στον ΟΛΘ βρίσκονται σ’ έναν διάλογο παραγωγικό

Κουρουμπλής: Τα ζητήματα των εργαζομένων στον ΟΛΘ βρίσκονται σ’ έναν διάλογο παραγωγικό
Τι δήλωσε στη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Γ. Σαρίδη, της Ένωσης Κεντρώων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΘ, η διαδικασία για την αξιοποίηση του οποίου προχωρεί κανονικά, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, δήλωσε σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Γιάννη Σαρίδη, της Ένωσης Κεντρώων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι για το Λιμάνι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που εξελίσσεται ομαλά, «γατί ακριβώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επεξεργάζεται όλο αυτό το ζήτημα σε συνεννόηση με όλους τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.
Και ο Δήμος και τα Οικονομικά Επιμελητήρια και όλοι οι φορείς της πόλης έχουν κατά κάποιο τρόπο θετική σύγκλιση σ’ αυτήν τη διαδικασία».
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «τα ζητήματα των εργαζομένων, που είναι ένα κρίσιμο ζήτημα και που αφορά όλη αυτήν την εξέλιξη, βρίσκονται σ’ έναν διάλογο παραγωγικό.
Επίσης, έχουμε προχωρήσει το ζήτημα των συνεννοήσεων και των συμφωνιών σε πολύ καλό επίπεδο.
Δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να έχουν χειρότερη -ούτε κατ’ ελάχιστον- μεταχείριση από τη συμφωνία που έγινε στον Πειραιά.
Προσπαθούμε να έχουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, γιατί ακριβώς θέλουμε να διασφαλίσουμε και τα συμφέροντα των εργαζομένων».
Ακόμη, ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, «βρίσκεται σε εξαιρετικά θετική πορεία, διότι οι επενδύσεις των 180 εκατομμυρίων, για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός δημόσια και που είναι στοιχείο όλης αυτής της διαδικασίας αξιοποίησης του λιμανιού απαραβίαστο και αδιαπραγμάτευτο, διασφαλίζουν ότι το λιμάνι αυτό πραγματικά θα πάρει τον δρόμο που πρέπει να πάρει».
Υπογράμμισε δε, πως «θα είναι ένα λιμάνι μεγάλης αναπτυξιακής δυναμικής στην ευρύτερη περιοχή, θα επιδράσει σε ολόκληρη τη Μακεδονία και, ως εκ τούτου, θα είναι, συνδεόμενο και με τη σιδηροδρομική γραμμή και με την Εγνατία - έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη - ένας πραγματικός οικονομικός κόμβος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης