Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για ΜΕΘ – Οι δεσμεύσεις Ξανθού και οι αποφάσεις

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για ΜΕΘ – Οι δεσμεύσεις Ξανθού και οι αποφάσεις
Mέσα Φεβρουαρίου θα έχει παραδοθεί στον υπουργό Υγείας συγκεκριμένη πρόταση για τις ΜΕΘ
Ζητήματα που αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Α. Μαυρομμάτη και τον πρόεδρο της Επιτροπής ΜΕΘ του ΚΕΣΥ, Σ. Ζακυνθινό, παρουσία και του Π. Πολάκη.
Ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε για αύξηση της «χωρητικότητας» του ΕΣΥ σε κλίνες ΜΕΘ/ΜΕΝΝ και περιορισμό του φαινομένου της λίστας αναμονής ιδίως στο λεκανοπέδιο όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περιόδους έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων και της εποχικής γρίπης, κάτι που αναμένεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει παραδοθεί στον υπουργό συγκεκριμένη πρόταση για να διατυπωθούν κατευθυντήριες οδηγίες και κριτήρια για την εισαγωγή και τον χρόνο παραμονής των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ακόμη, κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί άμεσα ένα σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και συστηματικής επιτήρησης της λίστας αναμονής των ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης