Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εσωτερικών): Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Σκουρλέτης (υπ. Εσωτερικών): Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες
Δεν είναι στους σχεδιασμούς και στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Εποχή», με τίτλο «υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα».
Μπορεί ο κίνδυνος επιμήκυνσης των συζητήσεων να είναι υπαρκτός, όμως «αυτό το γεγονός δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια άτακτη υποχώρηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».
Αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη, του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι  «πολιτικά είναι προς όφελός μας η αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, διότι θα αδυνάτιζε το μέτωπο των δυνάμεων που προωθούν σκληρές απόψεις και επιζητούν σκληρά μέτρα από την Ελλάδα εδώ και τώρα».
Επιπλέον, «η αναφορά του ΔΝΤ στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους περιορίστηκε σε θεωρητικό επίπεδο, διότι όταν καλείτο να τοποθετηθεί, ζητούσε μέτρα που ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του χρέους».
Σχετικά με τη νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο υπουργός σημειώνει ότι αυτό δεν ανέκυψε « με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή στελεχών της», αλλά και ότι «έσπευσαν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να το αποκλείσουν, οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν, διαπράττοντας για δεύτερη φορά το ίδιο πολιτικό λάθος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης