Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Βήμα για την επίλυση του Κυπριακού η Διάσκεψη της Γενεύης - Πολλά τα ανοιχτά ζητήματα

Κουμουτσάκος: Βήμα για την επίλυση του Κυπριακού η Διάσκεψη της Γενεύης - Πολλά τα ανοιχτά ζητήματα
Τι αναφέρει ο βουλευτής Β’ Αθήνας και τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, για το Κυπριακό
Η Διάσκεψη της Γενεύης αποτέλεσε ένα βήμα προς την επίλυση του Κυπριακού, όμως «είναι πολλά τα σοβαρά ζητήματα που παραμένουν ανοικτά», σημειώνει σε συνέντευξή του στη "Βραδυνή της Κυριακής" ο βουλευτής Β’ Αθήνας και τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «παρά την τουρκική αδιαλλαξία, εμείς, Λευκωσία και Αθήνα, πρέπει να είμαστε ο θεματοφύλακας της προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης».
Μάλιστα, κατά τον ίδιο, «η προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί γιατί το σημερινό καθεστώς παράνομης κατοχής είναι απαράδεκτο και πρέπει να λήξει», λέγοντας «Ναι, στη λύση.
Όχι, όμως, σε οποιαδήποτε πρόταση λύσης».
Περί δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για διαφωνίες του υπουργού Εξωτερικών Ν.  Κοτζιά με τον πρόεδρο - Αναστασιάδη, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει ότι μένει  στις επίσημες - δημόσιες τοποθετήσεις Αθήνας και Λευκωσίας και όχι στα όποια δημοσιεύματα.
Αναφερόμενος στην αδιαλλαξία του τούρκου προέδρου Τ. Erdogan, την αποδίδει σε γεωστρατηγικούς και γεωπολιτικούς λόγους, ενώ ελπίζει ότι «η Άγκυρα θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτές τις αγκυλώσεις και να δει ότι η επίλυση του Κυπριακού -με μια επανενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο- είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής, και τελικά και προς το δικό της συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης