Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ελπίδα κουρελόχαρτο - Εμείς μιλάμε για την ελπίδα της αλήθειας

Λαζαρίδης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ελπίδα κουρελόχαρτο - Εμείς μιλάμε για την ελπίδα της αλήθειας
Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης,υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής άμεσα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ελπίδα κουρελόχαρτο.
Εμείς μιλάμε για την ελπίδα της αλήθειας», τόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, η ΝΔ έχει παρουσιάσει στους πολίτες «πάρα πολύ καθαρά μια Συμφωνία Αλήθειας και έναν οδικό χάρτη που οδηγεί την χώρα έξω από την κρίση.
Αυτός περιλαμβάνει μείωση των φόρων, μείωση των δαπανών και κυρίως επενδύσεις και δουλειές, πράγμα που δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση».
Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ «μπορεί να φέρει επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, που θα φέρουν 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο», αλλά και ότι δέσμευση του κόμματος είναι ότι «θα τρέξει πολύ γρήγορα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «εδώ και πολύ καιρό έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση για το πως μπορούμε να αποκτήσουμε λίγο παραπάνω δημοσιονομικό χώρο.
Αυτή προβλέπει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%.
Με αυτό το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, θα μπορέσουμε και μέσα από τις επενδύσεις, να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 4% ετησίως».
Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κλείνει την αξιολόγηση «γιατί πρέπει να καταθέσει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2018- 2021 και σε αυτό, περιλαμβάνονται οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5 % για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, καθώς και πρόσθετα μέτρα για να μπορέσει να πιάσει τα πρωτογενή πλεονάσματα».
Κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση «δεν κλείνει την δεύτερη αξιολόγηση γιατί δεν τολμάει να τα βάλει με τους συνδικαλιστές, σε ό,τι αφορά στα εργασιακά.
Το βασικό ζήτημα είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου».
Υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής άμεσα «για να μπορέσει να αναπνεύσει η χώρα», ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία «με τους ιδεοληπτικούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ» , λέγοντας μάλιστα η ΝΔ ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα αναζητήσει όσο το δυνατόν ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης