Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημητρίου: Καμία μείωση του αφορολόγητου – Η ανάπτυξη άρχισε, η ανεργία μειώνεται

Παπαδημητρίου: Καμία μείωση του αφορολόγητου – Η ανάπτυξη άρχισε, η ανεργία μειώνεται
Κανένα νέο μέτρο δεν πρόκειται να ληφθεί για μετά το 2019 υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου ότι η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του αφορολόγητου ορίου, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ρίξει τους τόνους που ο ίδιος δημιούργησε στο εσωτερικό του οικονομικού επιτελείου.
Σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαδημητρίου είπε ότι ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.
Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητου είναι αδιαπραγμάτευτη για την Κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφέροντας πως δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.
Ο υπουργός πάντως εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι το 2017 θα υπάρχει ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα υποστήριξε πως η ανεργία έχει μειωθεί, πως υπάρχει ανάπτυξη από το τρίτο τρίμηνο του 2016, όταν άρχισε η αλλαγή του ρυθμού και πως προβλέπεται ανάπτυξη για το 2017 στο 2,8%.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιβάλλον ώστε να μειώσει την φορολογία» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης