Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Προσύμφωνο» στο Eurogroup της 26/1 – Επιστροφή Θεσμών με «πολιτικές οδηγίες» επιδιώκει το Μαξίμου

«Προσύμφωνο» στο Eurogroup της 26/1 – Επιστροφή Θεσμών με «πολιτικές οδηγίες» επιδιώκει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση θέλει με την καταρχάς συμφωνία να λάβει έναν οδικό χάρτη ώστε στο Eurogroup του Φεβρουαρίου να έχει κλείσει η αξιολόγηση
Μία καταρχήν συμφωνία, ένα «προσύμφωνο» επιδιώκει η Αθήνα στο κρίσιμο Eurogroup της 26ης Ιανουάριου 2017, αναφέρει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του bankingnews.gr με τίτλο «Με νέα πρόταση σοκ η Ελλάδα» (περισσότερα εδώ).
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση επιδιώκει στο Eurogroup να γεφυρωθούν οι διαφορές και να «κλειδώσει» το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα μέτρα με τα οποία θα συμφωνήσει το Δ.Ν.Τ. για μετά το 2018 και θα περιλαμβάνονται στον «κόφτη», χωρείς να απαιτείται ψήφισή τους από τη Βουλή, καθώς και τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά τη λήξη του προγράμματος.
Μάλιστα, η κυβέρνηση θέλει με την καταρχήν συμφωνία να λάβει έναν οδικό χάρτη ώστε στο Eurogroup του Φεβρουαρίου να έχει κλείσει η αξιολόγηση, ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια, έχοντας όμως λάβει πολιτικού χαρακτήρα οδηγίες και κατευθύνσεις για να κινηθούν στην κατεύθυνση της τάχιστης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης