Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα - Η κυβέρνηση έχει σχέδιο 4ετίας για έξοδο από την κρίση

Γεροβασίλη: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα - Η κυβέρνηση έχει σχέδιο 4ετίας για έξοδο από την κρίση
Αναφερόμενη στην επιστολή Τσακαλώτου, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στους εταίρους ότι δεν θα δεχθεί νέα μέτρα 
«Η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι τετραετίας» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 989» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
«Η χώρα έχει ανάγκη πρωτίστως πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.
Οι πρόωρες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.
Αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ που ζητά διακαώς εκλογές, είπε μεταξύ άλλων: «Ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης εάν πραγματικά το εννοεί, εάν σοβαρολογεί όταν ζητά εκλογές» ενώ εκτίμησε πως η ΝΔ μιλάει για κάλπες ελλείψει πολιτικού αφηγήματος.
Αναφερθείσα στο κλείσιμο της αξιολόγησης, το συνέδεσε απόλυτα με την θετική πορεία της χώρας και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια.

Η επιστολή Τσακαλώτου

Ερωτηθείσα για την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, ότι δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα, κάτι που, όπως είπε η υπουργός, έχει καταστεί σαφές προς τους εταίρους.
«Υπερκαλύπτουμε όλους τους στόχους, το είδαμε το 2016.
Η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία», τόνισε η υπουργός.
Αναφερθείσα στο Eurogroup, εκτίμησε ότι θα δώσει ένα σήμα ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο.
«Η ασάφεια και η καθυστέρηση δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ούτε τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

O Moscovici «απάντησε» στον Schaeuble

Για την τακτική του Wolfgang Schaeuble είπε ότι προφανώς τα λέει για να τα ακούσουν άλλοι και παρέπεμψε στις δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου, Pierre Moscovici.
Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα της αναλογούν και το θέμα παραμένει μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης