Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντωνοπούλου: Στόχος μας να πέσει κάτω από το 20% η ανεργία – Δεν πάμε σε εκλογές

Αντωνοπούλου: Στόχος μας να πέσει κάτω από το 20% η ανεργία – Δεν πάμε σε εκλογές
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγγεγραμμένοι 1,1 εκατομμύρια άνεργοι υποστήριξε η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει η ανεργία κάτω από το «συμβολικό» ποσοστό του 20% διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγγεγραμμένοι 1,1 εκατομμύρια άνεργοι.
Σε δηλώσεις της στο Κόκκινο η κα.Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στις τρεις δράσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Ως πρώτη δράση, η υπουργός ανέφερε την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να γίνουν προσλήψεις, καθώς όπως είπε, δίνεται στους εργοδότες το ποσό των 381 ευρώ ώστε να προσλάβουν άνεργο προσθέτοντας εκείνοι το υπόλοιπο που αντιστοιχεί στον μηνιαίο μισθό.
Ως δεύτερη δράση, ανέφερε την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανέργων – ανάπτυξη αναγκών εργασίας κάτι που όπως είπε, το Υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε μέσα σε 7 μήνες και ως τρίτη δράση ανέφερε την κοινωφελή εργασία, μια τελευταία ευκαιρία για μακροχρόνια ανέργους να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και να συνδεθούν με την εργασία, όπως υποστήριξε η κα. Αντωνοπούλου.
«Αυτό γίνεται όμως όχι για την μονιμοποίηση των ανέργων στον δημόσιο τομέα» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, η οποία απέρριψε κάθε σενάριο και κατηγορία περί «προεκλογικών προσλήψεων».
«Δεν πηγαίνουμε σε εκλογές.
Αυτές θα γίνουν το 2019, ενώ όσοι λένε το αντίθετο κινδυνολογούν και παραπληροφορούν» είπε η κα.Αντωνοπούλου, τονίζοντας ότι αυτά τα δύο χρόνια μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον η κυβέρνηση κατάφερε να γίνουν προσλήψεις.
«Τα βήματα που έχει κάνει είναι μικρά αλλά πολύ σταθερά καθώς η οικονομία βρίσκεται μόλις στην επανεκκίνηση της» υπογράμμισε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα πλην της ανεργίας, είναι η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής και οι μισθοί, δηλαδή τα δικαιώματα των εργαζόμενων που πλήττονται.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης