Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Ο Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει την παρασιτική ελίτ

Ξυδάκης: Ο Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει την παρασιτική ελίτ
«Εδώ μιλούμε, στοχαζόμαστε για τις μελλοντικές γενεές όχι από τη λύσσα μας ποιος θα είναι επόμενος νομάρχης στην αποικία χρέους που θα λέγεται Ελλάδα»
Επικαλούμενος τα λόγια του ιστορικού Σπύρου Ασδραχά σχολίασε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
«Για να καταλάβετε την αγωνία της κοινωνικής, της ιστορικής αριστεράς αυτά τα δύσκολα χρόνια της ιστορικής δοκιμασίας, θα σας πω μια κουβέντα.
Είναι μια κουβέντα του σπουδαιότερου εν ζωή Έλληνα ιστορικού.
Του Σπύρου Ασδραχά, που λέει ότι είμαστε ένας ιστορικός λαός.
Και τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ευθύνη ενώπιον της μνήμης, σημαίνει ευθύνη ενώπιον του μέλλοντος.
Αυτή την αγωνία έχουμε.
Λέει ο Σπύρος Ασδραχάς ότι ο πολίτης ενός ιστορικού λαού έχει την αγωνία του μέλλοντος διότι γνωρίζει ότι θα ζούμε και μετά το θάνατό μας.
Εδώ μιλούμε, στοχαζόμαστε για τις μελλοντικές γενεές όχι από τη λύσσα μας ποιος θα είναι επόμενος νομάρχης στην αποικία χρέους που θα λέγεται Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο κ. Ξυδάκης, ενώ προέτρεψε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μελετήσει την έκθεση του Paul Porter, του απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου το 1947 για την παρασιτική ελίτ, την οποία «φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει στις μέρες μας».
Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μάθει τι είναι προπαγάνδα ή τι είναι γελοία προπαγάνδα ξεκινώντας από την ταινία «Η ζωή του Bryan».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης