Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Υπονομευτική για την χώρα η στάση Μητσοτάκη – Δεν αντιλαμβάνεται τη δύσκολη κατάσταση

Σβίγκου: Υπονομευτική για την χώρα η στάση Μητσοτάκη – Δεν αντιλαμβάνεται τη δύσκολη κατάσταση
Το μόνο σενάριο που υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτό της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είπε η κα.Σβίγκου
Καθαρά υπονομευτική για την χώρα χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου τη στάση που τηρεί ο Κ. Μητσοτάκης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ερωτηθείσα για το ποια είναι τα συμπεράσματα της από την χθεσινή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή, η κα.Σβίγκου είπε πως «ήταν ξεκάθαρη η εικόνα ως προς δύο σημεία».
«Το πρώτο σημείο έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση και τη σπουδή του κ. Μητσοτάκη να δώσει διαπιστευτήρια στους πιο σκληρούς κύκλους των δανειστών.
Αντί να στηρίξει τις διαπραγματευτικές θέσεις της κυβέρνησης και να πει κι αυτός με τη σειρά του και το κόμμα του ένα όχι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, έφτασε να τις αποκαλέσει «αναγκαστικό» κακό  της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και επί της ουσίας να στηρίξει όσα λέει το ΔΝΤ.
Είναι μια στάση καθαρά υπονομευτική.
Όχι υπονομευτική για την κυβέρνηση, αλλά υπονομευτική για τη χώρα.
Και θεωρώ ότι είναι μια στάση ανευθυνότητας και μη συνειδητοποίησης της κατάστασης που βιώνουμε ως χώρα και τις δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν θέλουν βέβαια νέα μέτρα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κα.Σβίγκου υποστήριξε ότι το «μόνο σενάριο που υπηρετεί η ελληνική πλευρά είναι αυτό της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, χωρίς υποχωρήσεις από τις αρχές μας, με επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να δοθεί προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία».
«Και σε αυτό συγκλίνουν όλες μας οι κινήσεις.
Και στη διαπραγμάτευση αλλά και στο κυβερνητικό έργο, το οποίο δεν άπτεται μόνο της διαπραγμάτευσης» είπε η κα.Σβίγκου, τονίζοντας ότι «δεν θα ψηφιστούν προληπτικά μέτρα που θα ισχύσουν μετά το 2018».
«Έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για αντικοινωνικές και παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας αλλά ούτε και βασίζονται στα στοιχεία τα οικονομικά τα οποία έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία η οποία έχει υπεραποδώσει στους στόχους της.
Έχουν διαψευστεί όλες οι καταστροφολογικές και κινδυνολογικές προβλέψεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα και μια τέτοια επιμονή σε τόσο ακραίες θέσεις απέναντι στην ελληνική πλευρά, υπονομεύει το ελληνικό πρόγραμμα  και υπονομεύει βέβαια τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ίδια την ελληνική κοινωνία η οποία, όπως είπα και προηγουμένως, δεν μπορεί να δεχθεί τέτοιες απαιτήσεις» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χαρακτήρισε αστειότητες «τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ υπουργού Οικονομικών και Πρωθυπουργού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης