Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει μία κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Θεοχαρόπουλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει  μία κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και θα φύγει ή θα πέσει", τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει μόνο μία κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τονίζει σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη  ΝΔ, σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές βγει η κεντροδεξιά παράταξη πρώτο κόμμα, ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μπορούσε να συνεργαστεί ή απλώς να στηρίξει μόνο μία κυβέρνηση όπου θα συμμετείχαν και τα δύο πρώτα κόμματα.
Για να επιβάλλουμε την θέση μας αυτή για εθνική συνεννόηση απαιτείται η καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «δεν μας αφορά καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
Με συμμετοχή και των δύο πρώτων κομμάτων.
Κάθε άλλη συνεργασία στην Ελλάδα της κρίσης έχει αποδειχθεί ευάλωτη στο πελατειακό σύστημα και θνησιγενής».
Εκτιμά δε, πως «αν συνεχισθεί αυτή η αδιέξοδη πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και θα φύγει ή θα πέσει, αυτό θα είναι φυσικό επακόλουθο της μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας».
Ακόμη, επαναλαμβάνει ότι η πρόσκληση για συνεργασία με το Ποτάμι ισχύει, ωστόσο σημειώνει ότι δεν είναι δυνατό να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος με ατέρμονες συζητήσεις που έχουν ταλαιπωρήσει τον χώρο της κεντροαριστεράς. «Σήμερα είναι η ώρα των πράξεων, με στόχο την ενότητα και όχι τον κατακερματισμό του ευρύτερου χώρου», υπογραμμίζει.
Επιπλέον, λέει πως «είναι ξεκάθαρο το όχι σε κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά μέτρα που μειώνουν την αγοραστική δύναμη και οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης.
Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εντελώς αναποτελεσματική, δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, δεν εξοικονομεί δαπάνες, δεν μειώνει την σπατάλη πόρων και μένει να συζητά μόνα άδικα μέτρα υπερφορολόγησης.
Έχουν την αποκλειστική ευθύνη, να μην ψάχνουν για συνενόχους στο έγκλημα!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης