Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν αποτελεί μια σύνοδος σε επίπεδο υπουργών την τελική φάση

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν αποτελεί μια σύνοδος σε επίπεδο υπουργών την τελική φάση
Tην ερχόμενη βδομάδα θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων για τις έως τώρα εξελίξεις
«Δεν αποτελεί μια σύνοδος σε επίπεδο υπουργών (των εγγυητριών δυνάμεων) την τελική φάση, αλλά τη συντήρηση αυτού που έχει ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη», τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο  έτσι ώστε να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων για τις έως τώρα εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  την ανάγκη να διατηρηθεί «ζωντανός ο διάλογος» και να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις, όταν, όπως σημείωσε, «ξεπεραστεί και το πρόβλημα που προσχηματικά προβάλλεται αυτήν τη στιγμή για το δημοψήφισμα στην Τουρκία».
Κάνοντας αναφορά στο ποίες ήταν οι αντιδράσεις που έλαβε από την επιστολή του προς τους 27 αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ για το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «όπως αναφέρεται και στην επιστολή, δεν είναι θέμα που αφορά μια χώρα, αλλά το σύνολο των χωρών της ΕΕ και θεωρώ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους των υπολοίπων ή να δημιουργεί προηγούμενα, τα οποία πιθανότατα να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην ΕΕ».
Σημείωσε δε, πως αυτό που έχει εισπράξει «είναι η απόλυτη κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων και βεβαίως των θεσμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης