Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Τα πλεονάσματα που ζητά το ΔΝΤ θα οδηγήσουν σε φτωχοποίηση του ελληνικού λαού

Γεννηματά: Τα πλεονάσματα που ζητά το ΔΝΤ θα οδηγήσουν σε φτωχοποίηση του ελληνικού λαού
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εγκλωβίσει την χώρα μας με μια τέτοια συμφωνία»
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεση του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εμμένει σε εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετά χρόνια, επισήμανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη «Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός», στο Μουσείο της Ακρόπολης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παραπάνω εμμονή του Ταμείου θα οδηγήσει σε σκληρά μέτρα, σε διαρκή λιτότητα, σε φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εγκλωβίσει την χώρα μας με μια τέτοια συμφωνία, στην ανατριχιαστική λογική, "ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, μετά το 2019", που ακούσαμε σήμερα από υφυπουργό της», συμπλήρωσε, υπονοώντας τον Κώστα Ζουράρι.
Σημείωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παγιδεύσει την χώρα στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα, γιατί, όπως είπε, εκεί οδηγούν με τα αδιέξοδα που δημιουργούν.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι «πρέπει να αποφευχθεί μια νέα εθνική καταστροφή και τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα έχουν χρέος να ξεπεράσουν τις ψυχώσεις τους: τον λαϊκισμό και τον κρατισμό από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ και την ασυδοσία της αγοράς από την άλλη η Ν.Δ.».
Και συμπλήρωσε:
«Τα δοκιμάσαμε αυτά, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους λύσεις για την χώρα.
Είναι ώρα για μια άλλη πολιτική, με Εθνική Συνεννόηση, με Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.
Η Εθνική Συνεννόηση ξεκινά ως αναγκαιότητα, αλλά θεμελιώνεται με το κοινό έργο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης