Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Σε ισχύ η εισφορά 9,22% στα μπλοκάκια κατόπιν της δήλωσης του εργαζόμενου στον ΕΦΚΑ

Πετρόπουλος: Σε ισχύ η εισφορά 9,22% στα μπλοκάκια κατόπιν της δήλωσης του εργαζόμενου στον ΕΦΚΑ
Δεν έχει αναδρομικότητα το μέτρο της μειωμένης εισφοράς υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την θέση ότι η μειωμένη εισφορά 9,22% στα μπλοκάκια θα τεθεί σε ισχύ κατόπιν της δήλωσης του εργαζόμενου στον ΕΦΚΑ ότι δεν καλύπτεται από περιοδική δήλωση του εργοδότη του διατύπωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πετρόπουλος υποστήριξε ότι το μέτρο των μειωμένων εισφορών δεν έχει αναδρομικότητα ενώ δεν κατέστησε σαφές το πόσο θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση για την εισφορά του 9,22%.
Συνεπώς και βάσει των όσων υποστήριξε, ο εργαζόμενος και για το διάστημα πριν τη δήλωση του στον ΕΦΚΑ, θα πρέπει να καταβάλλει εισφορές με το παλιό ποσοστό που προβλέπεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή με το 26,95%.
Ο κ.Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η διάρκεια της ρύθμισης θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσον η μείωση θα δρομολογήσει επίλυση διαφορών ανάμεσα σε εργαζόμενους που δηλώνονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και τους αντισυμβαλλόμενους εργοδότες.
Ο κ. Πετρόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Όπως είπε ο υφυπουργός, εφόσον ένας εργοδότης απασχολεί εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία θα πρέπει να τους εντάσσει και σε αναλυτική περιοδική δήλωση, διαφορετικά θα επιληφθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Έντονες πάντως ήταν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Με μήνυμα του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «ο υφυπουργός Εργασίας ως Αντουανέτα λέει στα μπλοκάκια να καταγγείλουν τους εργοδότες τους».
«Η αδιαφορία για τους εκτός Δημοσίου είναι εξοργιστική!» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης ενώ και η ΝΔ σε ανακοίνωση της για τη νέα ρύθμιση για τα μπλοκάκια, υποστήριξε πως η νέα εγκύκλιος επιτείνει το πρόβλημα, προκαλεί σύγχυση και ενισχύει τη γραφειοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης