Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση – Ο τόπος χρειάζεται εθνική συνεννόηση

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση – Ο τόπος χρειάζεται εθνική συνεννόηση
Πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει εκλογικό αντιπερισπασμό υποστήριξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση διατύπωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης, υποστηρίζοντας πως αυτό που χρειάζεται ο τόπος τη συγκεκριμένη στιγμή είναι εθνική συνεννόηση.
«Δεν έμαθαν οι πολιτικές δυνάμεις από τα λάθη του παρελθόντος, αυτό που δεν κάναμε είναι ότι δεν ψάξαμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε ανερμάτιστη, κατηγορώντας την ότι έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, καθώς όπως και το 2015 έτσι και τώρα μετακυλύει τα θέματα για αργότερα.
«Η κυβέρνηση βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και επιλέγει μια ιδεοληπτική διαχείριση στη διαπραγμάτευση, η οποία τελικά είναι σε λάθος βάση και εις βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος στις προτεραιότητες του κόμματος του, ανέφερε πως «είμαστε προσανατολισμένοι στην κοινωνία, δεν μπορεί η παράταξη να ανασυνταχθεί εάν δεν υπάρξουν κοινωνικές γέφυρες με τη νέα γενιά που δεν έχει προοπτική και βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό, με τη γενιά των 40 (όπως και εγώ) που δεν μπορούμε να νιώσουμε εργασιακή ασφάλεια».
«Ζητήσαμε από τις συλλογικότητες και είναι όμορες πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για τη διαμόρφωση ενός χάρτη που θα οδηγήσει στο Συνέδριο για τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «δεν έχουν χωρίσει οι δρόμοι μας με το Ποτάμι» και ότι «τώρα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στον πολιτικό σχεδιασμό».
«Πρέπει να υπάρχει ένας ζωντανός πόλος στην κεντροαριστερά.
Δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στον κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ..Ξεκαλάκης, ο οποίος εκτίμησε πως είναι πολύ πιθανό στην πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει εκλογικό αντιπερισπασμό ή να δει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και να πάει σε εκλογές.
«Στο συνέδριο θα συζητηθούν κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες» τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα πρέπει να ξαναβρεθεί με τις κοινωνικές και τις παραγωγικές δυνάμεις που το στήριξαν και το ΠΑΣΟΚ τους γύρισε την πλάτη.
«Το κόμμα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να τους ζητήσει συγγνώμη.
Δεν θέλουμε να είμαστε ρυθμιστές, θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές» επεσήμανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης