Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος για ασφαλιστικές εισφορές: Επαγγελματίες μου λένε ότι σώθηκαν με το νέο καθεστώς

Πετρόπουλος για ασφαλιστικές εισφορές: Επαγγελματίες μου λένε ότι σώθηκαν με το νέο καθεστώς
Το 90% των αγροτών καλείται να καταβάλλει μόλις 85 ευρώ το μήνα τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας
Της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές υπεραμύνθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε από το βήμα της Βουλής πως συναντά επαγγελματίες, οι οποίοι του λένε πως με το νέο αυτό καθεστώς σώθηκαν και πως πλέον θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
«Χθες, επειδή συνηθίζω να περπατώ στους δρόμους της Αθήνας, πηγαίνω με τα πόδια συζητώ με τον κόσμο.
Βγήκαν από τα καταστήματά τους επαγγελματίες, ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται, και μου είπανε «σωθήκαμε, επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές».
Επειδή αυτοί δεν κατέβαλαν εισφορές, διότι το ύψος ήταν δυσθεώρητο, 700 και 800 ευρώ.
Δεν κατέβαλλαν εισφορές διότι ήταν αδύνατο να τις καταβάλλουν» είπε ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλους τους βουλευτές να συμπράξουν έτσι ώστε  οι επαγγελματικές ενώσεις των εργοδοτών, να προσέλθουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να καταβάλλουν τις εισφορές που τα προηγούμενα χρόνια αδυνατούσαν να καταβάλλουν, ώστε να στηριχθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Ο υφυπουργός επέμεινε ότι τόσο οι αγρότες, σε ποσοστό 90%, όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σε ποσοστό 80%, θα καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές.    
«Οι εισφορές αναρτήθηκαν, και για τους αγρότες και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 μόλις ευρώ, συνολικά δηλαδή μικρότερο ποσό από αυτό που κατέβαλαν πέρυσι, μέχρι και 300 ευρώ.
Και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό που αποφασίσαμε να παρέχουμε και στους αγρότες ίδιο δικαίωμα, όπως για τους υπόλοιπους Έλληνες να παίρνουν εθνική σύνταξη, και να είναι το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που έχει τη χαμηλότερη προστασία.
Εξήντα χρόνια μετά αποδίδουμε σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού, το δικαίωμα που απολαμβάνουν οι περισσότεροι Έλληνες» είπε ο Τάσος Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών θα καταβάλλει την κατώτατη κατηγορία, 158 ευρώ μηνιαίως.
Πάντως ο κ.Πετρόπουλος δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης.
«Η ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση έχει καταντήσει Γολγοθάς για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Ένα μάτσο περικοπές για τους συνταξιούχους, ένα κάρο εισφορές για τους ασφαλισμένους που αν προσθέσει κανείς σε αυτές και τη φορολογία, καταντά δημευτικό το αποτέλεσμα» είπε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Έφη Χριστοφιλοπούλου, η οποία έκανε λόγο για ένα «απίστευτο διοικητικό αλαλούμ στον ΕΦΚΑ που ξεκινά από τα μπλοκάκια και τη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση και με την οποία χάνουν όλοι».
«Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα κοιμούνται και θα βλέπουν εφιάλτη με εσάς και τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος έχει αποσυρθεί σε ήσυχο υπουργείο τώρα, αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά και για τον κ. Σόιμπλε και για τον κ. Τσίπρα» είπε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης