Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής (υπ. Δικαιοσύνης): Μας δημιουργεί πρόβλημα η στάση που κρατά του ΔΝΤ

Κοντονής (υπ. Δικαιοσύνης): Μας δημιουργεί πρόβλημα η στάση που κρατά του ΔΝΤ
H καθυστέρηση για την αξιολόγηση δεν οφείλεται στην Ελληνική κυβέρνηση αλλά στη δυσλειτουργία των θεσμών 
«Η διαδικασία του κλεισίματος της Β' αξιολόγησης είναι αυτό που απασχολεί σήμερα την κυβέρνηση. Έχει ήδη υποβάλει τις προτάσεις της στους θεσμούς και θεωρούμε ότι στα πλαίσια της συμφωνίας του Αυγούστου είμαστε έτοιμοι σε ένα μεγάλο ποσοστό, 80%, σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί και αναμένουμε τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα για να κλείσει η αξιολόγηση» επεσήμανε ο κ. Κοντονής.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ, αναφέροντας ότι «μας δημιουργεί πρόβλημα η στάση που κρατά του ΔΝΤ, στάση η οποία δεν είναι μόνο προβληματική όσο αφορά τις νέες παράλογες απαιτήσεις, τις οποίες προβάλει και οι οποίες εδράζονται σε δεδομένα τα οποία δεν αποδεικνύονται από κάπου, έχουν ένα αυξημένο ποσοστό αυθαιρεσίας αλλά και οι διαφορές που υπάρχουν στη συνεννόηση μεταξύ των θεσμών».
Σε ό,τι το θέμα της αξιολόγησης ο κ. Κοντονής έκανε σαφές ότι «η οποιανδήποτε καθυστέρηση υπάρχει αυτή τη στιγμή, δεν οφείλεται στην Ελληνική κυβέρνηση, οφείλεται σε αυτή την δυσλειτουργία που εμφανίζεται, στην διαφορετική προσέγγιση των προβλημάτων και στην διαφορετική εκφορά απόψεων εκ μέρους των θεσμών».

Σκάνδαλο Novartis

Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο «μεγάλο σκάνδαλο Novartis » τονίζοντας ότι αναμένουμε τους Αμερικάνους εισαγγελείς και αμέσως μετά την έλευση τους στην Ελλάδα.
Κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει επαφές με υψηλότερα κλιμάκια και με τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και με τον Εισαγγελέα του Νιού Τζέρσι για το σκάνδαλό αυτό, το οποίο απ' ό,τι διαφαίνεται είναι πολύ μεγάλο».
Τέλος, ο κ. Κοντονής έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα της μη λειτουργίας υποθηκοφυλακείων, που απασχολεί πολλές περιοχές της χώρας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι «με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, λύεται οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πύργος, η Αμαλιάδα αλλά και πολλές περιοχές της χώρας με τα υποθηκοφυλακεία.
Ήταν μια κατάσταση απαράδεκτη για την οποία ήδη έχω ζητήσει να αποδοθούν ευθύνες.
Η μη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων δεν σχετίζεται μόνο με την ασφάλεια των συναλλαγών αλλά και με την ασφάλεια δικαίου και η μη λειτουργία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε επιφέρει σοβαρές δυσλειτουργίες στην οικονομική ζωή του τόπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης