Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες τριβές στο Ποτάμι; – Αποστάσεις Λυκούδη από την απόφαση για συμπόρευση με την Πρωτοβουλία Ώρα Αποφάσεων

Νέες τριβές στο Ποτάμι; – Αποστάσεις Λυκούδη από την απόφαση για συμπόρευση με την Πρωτοβουλία Ώρα Αποφάσεων
Ο κ.Λυκούδης υποστήριξε πως είναι αναγκαία η ενωτική πορεία όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς
Νέες τριβές φαίνεται πως δημιουργεί στο εσωτερικό του Ποταμιού η απόφαση της πολιτικής συμφωνίας και συνεργασίας του κόμματος με την Πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Action 104,6 Fm» ο κ.Λυκούδης τήρησε αποστάσεις από την απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η ενωτική πορεία όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
«Κάθε κινητικότητα στον ευρύτερο δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό χώρο που στοχεύει στη συσπείρωση του συνόλου των δυνάμεων, είναι θετική.
Οποιαδήποτε συνεργασία έχει ως επιλογή τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς έχει και τη δική μας στήριξη, των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς», είπε ο κ.Λυκούδης.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν όμως η απάντηση στην αδικαιολόγητη αλαζονεία της μίας πλευράς δεν είναι η επίμονη προσπάθεια υπέρβασής της αλλά επιμέρους κινήσεις που εξ αντικειμένου συντηρούν τις αποστάσεις, δεν είμαστε σε καλό δρόμο».
Ο κ. Λυκούδης άφησε αιχμές για την απόφαση του Ποταμιού δηλώνοντας ότι δεν παραβρέθηκε στη σχετική συνεδρίαση επειδή «ως μη ενταγμένος στο Ποτάμι, ως μη μέλος του, δεν μετέχω σε αποφάσεις για γενικές πολιτικές του επιλογές», παρά μόνο στις αμιγείς συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα το Ποτάμι είναι αντιμέτωπο με συνεχείς αποχωρήσεις βουλευτών του, οι οποίοι ως επί το πλείστον επέκριναν την ηγεσία του Ποταμιού για έλλειψη σαφούς πολιτικής κατεύθυνσης.
Σημειώνεται ότι σε διάστημα περίπου ενάμιση χρόνου το Ποτάμι έχασε περίπου τη μισή κοινοβουλευτική του δύναμη.
Συγκεκριμένα, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχε εκλέξει 11 βουλευτές, σήμερα αριθμεί μόλις 6 βουλευτές, όσοι δηλαδή είναι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, εκ των οποίων οι μισοί προέρχονται από το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης