Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχέδιο για το προσφυγικό με «σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα» παρουσίασε στη Merkel ο Μητσοτάκης

tags :
Σχέδιο για το προσφυγικό με «σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα» παρουσίασε στη Merkel ο Μητσοτάκης
Όλο το παρασκήνιο - Τι συζητήθηκε στην 20λεπτη συνάντηση

Πάνω από το προγραμματισμένο διήρκεσε η συνάντηση της Angela Merkel με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. να αναφέρουν πως η Γερμανίδα καγκελάριος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που της παρουσίασε.
Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση κρατώντας ένα μεγάλο φάκελο με τις θέσεις και το σχέδιο της ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Άλλωστε, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρώτης προτεραιότητας στην ατζέντα της Merkel με τον κ. Μητσοτάκη να εξηγεί το σχέδιο για διαχείριση των προσφυγικών ροών με σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα και ζωή αλλά παράλληλα με τήρηση των διεθνών κανόνων για την εσωτερική ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ζητήματα οικονομίας, διαπραγμάτευσης και αναπτυξιακών στόχων και προοπτικών «φορώντας τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας».
Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων, στήριξη της επιχειρηματικότητας, εξασφάλισης μηχανισμών χρηματοδοτικών μηχανισμών και εργαλείων με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, τhν καινοτομία αλλά και την πρωτογενή παραγωγή σε προϊόντα με ελληνική ταυτότητα.
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τόνισε, πως η θέση της Ελλάδας είναι εντός της ευρωζώνης και πως οι δυσκολίες που παρουσιάζονται οφείλονται κυρίως στο έλλειμμα αξιοπιστίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης