Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Schaeuble: Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της ΕΕ - Λέμε «όχι» στη δραχμή

Μητσοτάκης σε Schaeuble: Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της ΕΕ - Λέμε «όχι» στη δραχμή
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών την πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση
(upd2) Λίγο παραπάνω από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ.Μητσοτάκη στο Βερολίνο.
Με το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί συνεργάτες του, ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής, Στέλιος Πέτσας, παρουσίασαν με αναλυτικά στοιχεία το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ένα πρόγραμμα που εστιάζει στη μείωση της φορολογίας και των δαπανών με την ταυτόχρονη προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το πρόγραμμα έχει στις κορυφές του τριγώνου του τη μείωση της φορολογίας και των δαπανών με την ταυτόχρονη προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
«Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε «λέμε ένα ξεκάθαρο ''όχι'' στην επιστροφή στη δραχμή και όσους διακινούν αυτό το σενάριο».
Επίσης τόνισε σε όλους τους συνομιλητές του ότι δεν πρέπει να φοβούνται τις πρόωρες εκλογές.
«Είναι η πολιτική λύση στα αδιέξοδα, το μεγάλο πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που όσο μένει στην εξουσία αυξάνει το κόστος για τον ελληνικό λαό» φέρεται να επεσήμανε.
Πάντως, στη ΝΔ αποτιμούν θετικά τις επαφές που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την καγκελάριο Merkel αν και δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση για το πώς υποδέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος τις θέσεις του.
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το παρών σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας, με το οποίο και ολοκληρώνεται η διήμερη επίσκεψη του στη Γερμανία.

Μητσοτάκης σε Γερμανούς επιχειρηματίες: Έχω τη βούληση να προχωρήσω στις μεταρρυθμίσεις

Τη δέσμευσή του πως ως πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, μετέφερε σε Γερμανούς επιχειρηματίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με περίπου 30 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, στους οποίους τόνισε πως το ζητούμενο είναι η δυνατότητα να μεγαλώσει ο πλούτος της χώρας, με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να προχωρήσει το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και ένα πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων 100 δισ. για τα επόμενα 5 χρόνια.
Όπως είπε μάλιστα, είναι απόλυτα δεσμευμένος και αφοσιωμένος στο πρόγραμμα αυτό, καθώς μετά από 7 χρόνια κρίσης ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, έχοντας καταλάβει πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί που ξεκίνησε να γιγαντώνεται ο λαϊκισμός, εκεί και θα ηττηθεί».

(Πρώτη Ενημέρωση: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, 08:58)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης