Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Ο Μητσοτάκης θα βγάλει την χώρα από την κρίση – Οικονομικής υφής η συνάντηση με Schaeuble

Κικίλιας: Ο Μητσοτάκης θα βγάλει την χώρα από την κρίση – Οικονομικής υφής η συνάντηση με Schaeuble
Να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση διότι αυξάνει ο λογαριασμός των μέτρων είπε ο κ.Κικίλιας
Την θέση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και ότι είναι αυτός που θα βγάλει την χώρα από την κρίση διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble υποστήριξε ότι αυτή θα είναι «οικονομικής υφής».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και η ΝΔ αύριο με την θέληση των Ελλήνων πολιτών, όποτε και αν γίνουν εκλογές, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9 ή 9,5 χιλιάδες ευρώ.
«Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία, οι πιο ακραίοι διαπραγματευτές οι εταίροι μας, επιβάλλουν κάθε φορά που δεν κλείνει η αξιολόγηση, ακόμα και πιο σκληρά μέτρα.
Η ΝΔ έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα.
Έχουμε τη δυστυχή εμπειρία της πρώτης αξιολόγησης, που διήρκεσε 15 μήνες κι έφερε υπερταμείο, κόφτη, περικοπές, μισθών και συντάξεων, από την κυβέρνηση αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.
«Τα σενάρια τα εφιαλτικά του '15 με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα, είναι εδώ.
Και είναι εδώ φοβάμαι, όχι μόνο αν δεν βάλουν τις υπογραφές τους.
Κι αν τις βάλουν τις υπογραφές, από τη στιγμή που δεν υλοποιούν καμία από τις μεταρρυθμίσεις, δεν προσελκύουν καμία επένδυση, τινάζουν στον αέρα τις ήδη υπάρχουσες, και σέρνουν τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου, περιπέτεια, την οποία δεν αξίζουν οι Έλληνες.
Αξίζουν καλύτερα οι Έλληνες» είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας το εθνικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οποίο είπε ότι είναι πέρα και πάνω από το μνημόνιο, εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό, με μείωση των δαπανών, με ισόποση μείωση της φορολογίας.
Αναφερόμενος στη συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με την καγκελάριο Merkel, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης «μίλησε στην καγκελάριο για τον αγώνα, τις μάχες των Ελλήνων αυτά τα τελευταία 7-8 χρόνια, για τη διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό και νέων ανθρώπων, για τον αγώνα τον οποίον βιώνουν, για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη, όλη αυτή τη μάχη κι όλη αυτή την προσπάθεια».
«Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ένα ξεκάθαρο "όχι" στα σενάρια επιστροφής της δραχμής και σε όσους διακινούν αυτά τα σενάρια.
Δεν υπάρχει για μας αυτή η πιθανότητα, η Ελλάδα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας κι εκεί θα αγωνιστούμε για να παραμείνει» τόνισε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης