Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση χωρίς παράλογες απαιτήσεις

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση χωρίς παράλογες απαιτήσεις
Οι ΑΝΕΛ δεν φοβόμαστε τις εκλογές, αλλά δεν μπορούν να γίνουν τώρα είπε η κα.Παπαδοπούλου
Την θέση ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δίνουν σκληρή μάχη για να κλείσει το συντομότερο δυνατό και χωρίς παράλογες απαιτήσεις η αξιολόγηση διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Εάν πιστεύαμε ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση πάση θυσία, θα ακολουθούσαμε την παρότρυνση του αντιπρόεδρου της ΝΔ.
Δεν θα υπάρξει συμφωνία με αποδοχή όποιων μέτρων ζητούνται.
Γίνεται προσπάθεια να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς παραλογές απαιτήσεις» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Παπαδοπούλου, η οποία αναφορικά με τη σκληρή στάση του Wolfgang Schaeuble υποστήριξε ότι «τον αντιμετωπίζουμε».
Ερωτηθείσα για τη συζήτηση περί της μείωσης του αφορολογήτου, που ζητούν οι δανειστές, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, είπε ότι «δεν γνωρίζουμε την έκβαση της διαπραγμάτευσης, θα δούμε συνολικά το αποτέλεσμα».
«Ωστόσο, η πρότασή μας είναι ότι δεν μπορεί να γίνει μείωση του αφορολογήτου χωρίς μείωση της φορολογίας, χωρίς μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Πρέπει να βλέπουμε πώς θα ισορροπήσουμε τέτοια μέτρα, τα οποία δεν είναι για τώρα, αλλά στο πλαίσιο του κόφτη για μετά το 2018» είπε η κα.Παπαδοπούλου.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κα.Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ δεν φοβούνται τις εκλογές.
«Η αλήθεια είναι ότι από το 2012 και μετά ακούμε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στη Βουλή, δεν τις φοβόμαστε τις εκλογές.
Απλά θεωρούμε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνουν, καθώς δεν βοηθούν τη χώρα να σταθεροποιήσει την οικονομία της» τόνσ
Ερωτηθείσα για τη συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «μια έντιμη συμφωνία που στηρίχτηκε σε τρεις πυλώνες: στη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης με την κοινωνία όρθια, στην πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, αλλά και στη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση ως εγγυητές, ως το αναγκαίο καλό για εθνικά θέματα και θέματα εκκλησίας κράτους».
«Το αποτέλεσμα μένει να δούμε εάν θα κριθεί θετικά από τον ελληνικό λαό» τόνισε η κα.Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης