Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση για να ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση

Κουρουμπλής: Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση για να ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση
Όχι σε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, το ευρωπαϊκό εγχείρημα αποτελεί ελπίδα για τον κόσμο είπε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η β’ αξιολόγηση προκειμένου η Ελλάδα να προλάβει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ διατύπωσε ο υπ. Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Κουρουμπλής τόνισε ότι «πλέον είναι διαφορετικοί οι όροι που εξελίσσονται τα πράγματα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα, αν και το μείζον ερώτημα είναι πώς θα γίνει αυτό και ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα.
«Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και με την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, το τραπεζικό σύστημα θα γίνει πιο παραγωγικό και δημιουργικό.
Αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν τις εγγυήσεις που χρειάζονται, για τους νέους ανθρώπους.
Θα είναι ευθύνη και της δικής μας κυβέρνησης εάν δεν πάνε στην πραγματική οικονομία τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στις τράπεζες» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.
«Το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ακόμη και με αυτές τις συνθήκες αποτελεί ελπίδα για τον κόσμο και την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων, έχοντας εξασφαλίσει μία σειρά από ζητήματα σε έναν βαθμό, όπως το κοινωνικό κράτος, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη.
Παραμένει ενδιαφέρον, αρκεί να καταστεί σαφές ότι οι λαοί ζητούν μία Ευρώπη των λαών και όχι μία γερμανική Ευρώπη» τόνισε ο υπ. Ναυτιλίας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ευρύτατου προοδευτικού μετώπου από την Αριστερά ως τη Σοσιαλδημοκρατία και τους Πράσινους απέναντι τις ακραίες δεξιές πολιτικές, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.
«Οφείλουμε να πούμε ότι είμαστε ανοιχτοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο κέντρο αυτών των διεργασιών, δεν πρέπει να έχουμε λογική αποκλεισμού» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης