Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ούτε ένα ευρώ μέτρα λιτότητας - Πιθανή θετική εξέλιξη στο Eurogroup (20/2)

tags :
Τζανακόπουλος: Ούτε ένα ευρώ μέτρα λιτότητας -  Πιθανή θετική εξέλιξη στο Eurogroup (20/2)
Όσοι δημιουργούν μια εικόνα θρίλερ για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην χώρα
Εργαζόμαστε πολύ σκληρά προκειμένου να επιτύχουμε μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει ούτε ενα ευρώ νέα μέτρα λιτότητας.
Αυτό διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφήνοντας ένα παράθυρο για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ο Τζανακόπουλος, ανέφερε ότι πιθανόν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017 να έχουμε θετική εξέλιξη, υπό την προϋπόθεση όλοι να δείξουν εποικοδομητική στάση.
Γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το ελληνικό ζήτημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να οικοδομηθεί μια συμφωνία που θα καλύπτει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
"Η πολιτική διαπραγμάτευση που διεξάγεται έχει αποδώσει αποτελέσματα, έχει αλλάξει τους συσχετισμούς".
Δειλά οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σημειώνουν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται επιπλέον λιτότητα. Για να ολοκληρωθεί άμεσα η β' αξιολόγηση πρέπει και το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να υιοθετήσει ρεαλιστικές απόψεις, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση είναι το ίδιο σημαντικό και με το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε και σε όσους δημιουργούν μια εικόνα θρίλερ για το κλείσιμο της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην χώρα.
Η πολιτική στάση του καθενός θα καθοριστεί όταν έρθει και η τελική συμφωνία, ανέφερε με νόημα.
Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική κυβερνηση, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος .
«Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά εκλέγονται από τον ελληνικό λαό», προσέθεσε σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος.
Σε ερώτηση σχετικά με την ψήφιση των μέτρων που θα "ξεκλειδώσουν" την αξιολόγηση, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής και ενιαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης