Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Αναμενόμενη η δήλωση Dijsselbloem - Επιδιώκουμε συμφωνία, όχι απλά να κλείσει η αξιολόγηση

Κυβερνητικές πηγές: Αναμενόμενη η δήλωση Dijsselbloem - Επιδιώκουμε συμφωνία, όχι απλά να κλείσει η αξιολόγηση
«Ήταν αυτό που θα περίμενε να πει ο πρόεδρος του Eurogroup σε μια τέτοια φάση των διαπραγματεύσεων»
Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ότι «η β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017».
«Ήταν αυτό που θα περίμενε να πει ο πρόεδρος του Eurogroup σε μια τέτοια φάση των διαπραγματεύσεων».
Ανέφεραν με νόημα οι κυβερνητικές πηγές συμπληρώνοντας ότι «το θέμα για την κυβέρνηση είναι να υπάρξει συμφωνία και όχι απλά το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης».
Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, μετέδιδε ότι μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Eurogroup επανέλαβε τη θέση ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα ενώ σχολίασε πως η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αντιστοιχεί σε οξεία κρίση.
Πάντως, η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση δεν φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, καθώς το μεσημέρι και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε δώσει το δείγμα γραφής και τη διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.
«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά προκειμένου να επιτύχουμε μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα λιτότητας», διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συμπληρώνοντας ότι είναι πιθανόν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017 να έχουμε θετική εξέλιξη, υπό την προϋπόθεση όλοι να δείξουν εποικοδομητική στάση».

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης