Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα και Moscovici αύριο 15/2 - Στο επίκεντρο η β' αξιολόγηση

tags :
Συνάντηση Τσίπρα και Moscovici αύριο 15/2 - Στο επίκεντρο η β' αξιολόγηση
Κρίσιμες επαφές της ελληνικής πλευράς με τον Γάλλο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Pierre Moscovici εν μέσω των τελματωμένων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.


Ο κ. Moscovici θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 11 το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Πριν την άφιξή του στην Αθήνα ο Γάλλος επίτροπος απηύθυνε έκκληση για υπευθυνότητα ώστε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ενώ άφησε αιχμές κατά του ΔΝΤ.
«Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερες από τις προβλέψεις μας, περισσότερο αισιόδοξες από ό,τι προέβλεπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Οι αριθμοί μας δεν είναι ούτε εσφαλμένοι, ούτε προϊόντα φαντασίας. 
Ελπίζω ότι αυτή η έκκληση για υπευθυνότητα και οξυδέρκεια θα εισακουσθεί εντός της εβδομάδας , ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου», τόνισε ο Moscovici, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές συμφωνούν με τις πολύ σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ με βάση μία πιο απαισιόδοξη οικονομική ανάλυση.
Ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης