Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici: Θέλουμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δικλείδα ασφαλείας για την Ελλάδα

tags :
Moscovici: Θέλουμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δικλείδα ασφαλείας για την Ελλάδα
Εμείς δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας
(upd) Δικλείδα ασφαλείας για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici.
«Είχα ένα εποικοδομητικό ραντεβού με τον κ Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Παππά», τόνισε ο Moscovici εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι δύο πλευρές πρέπει να έρθουν κοντά έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία, τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να ολοκληρώσουμε τη β' αξιολόγηση.
«Πρέπει η Ελλάδα να βγει από τη λιτότητα.
Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», υπογράμμισε.
Ερωτώμενος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Moscovici τόνισε ότι τα στοιχεία της Κομισιόν είναι στη διάθεσή μας και η λύση πρέπει να περιλαμβάνει το Ταμείο, η συμμετοχή του οποίου στο πρόγραμμα αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για την Ελλάδα.
«Αναζητούμε την ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικών και κοινωνικών αναγκών», τόνισε ο Επίτροπος ερωτώμενος σχετικά με τον δισταγμό της κυβέρνησης να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα για την τριετία 2018-2020.
Το Eurogroup θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας, σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, P. Moscovici, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει το μέγιστο δυνατό για μια συμφωνία.
Είμαι αισιόδοξος, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Moscovici ζήτησε, ωστόσο, να υπάρχει μια σωστή ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων.
Εμείς δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας.
Και κανένας θεσμός δεν είναι, ανέφερε.
Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας, τόνισε ο Moscovici. 
Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018.
Τα πράγματα πηγαίνουν καλά.  Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψειςμ  υπογράμμισε ο Επίτροπος αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του Ταμείο.
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε περισσότερα μέτρα ανακούφισης και ελάφρυνσης του χρέους, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο φορτίο.
Είδαμε τα αποτελέσματα της Eurostat και είδαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημαντική υπεραπόδοση καθώς επιστρέψαμε στην ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 μιλούν για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και 3%, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού είπε ο κ. Τσίπρας.
Το μήνυμα είναι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης