Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Παρερμήνευσαν τις δηλώσεις Dijsselbloem αυτοί που θέλουν να πέσει ο Τσίπρας

Παπαδημούλης: Παρερμήνευσαν τις δηλώσεις Dijsselbloem αυτοί που θέλουν να πέσει ο Τσίπρας
Είναι κοινό συμφέρον η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι αυτοί που θέλουν την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα είναι αυτοί που παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του J. Dijsselbloem σχετικά με το ότι έχει χαθεί η πιθανότητα να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης επικαλέστηκε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σύμφωνα με το οποίο, πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Dijsselbloem – Moscovici, με τον επικεφαλής του Eurogroup να μεταφέρει στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι «δεν έχει χαθεί το παράθυρο της 20ης Φεβρουαρίου».
«Ένα μικρό ευτυχώς, ακραίο τμήμα της σκληροπυρηνικής δεξιάς των δανειστών, επιδιώκει ένα Τσιπρας-exit
Εκτιμούν ότι μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει και η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να το αποφύγουν.
Ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι έχουν μυαλό στο κεφάλι τους και αντιλαμβάνονται ότι το τυχοδιωκτικό παιχνίδι αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο και για τα δικά τους συμφέροντα, σε μία περίοδο μέγιστης αβεβαιότητας, με το προσφυγικό, την εκλογή Trump, τη στάση Erdogan» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
«Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε μία δίκαιη συμφωνία, αρκεί να μην νομίζουμε ότι ο χρόνος μας ωφελεί
Αντιθέτως, αναβάλλει και καθυστερεί επενδύσεις, ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων.
Το κοινό συμφέρον είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και ένας καθαρός δημοσιονομικός ορίζοντας μετά το 2018, για τη διάρκεια και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων και την έναρξη της συζήτησης για μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
«Για εμάς το κλειδί είναι η ένταξη στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης το συντομότερο.
Όχι μόνο για να ξεκινήσει η αγορά χρέους από την Φρανκφούρτη, αλλά κυρίως για να πέσουν γρήγορα τα επιτόκια δανεισμού για επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης