Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Η χρεοκοπία και η δραχμή μπορεί να προκύψουν όχι ως επιλογή αλλά εκ των πραγμάτων

tags :
Λαφαζάνης: Η χρεοκοπία και η δραχμή μπορεί να προκύψουν όχι ως επιλογή αλλά εκ των πραγμάτων
«Μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο με στόχο την επιστροφή στη δραχμή - Σαρωτικό ρεύμα υπέρ του εθνικού νομίσματος»

 Να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου με βασικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα κάλεσε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης όλες τις «κομμουνιστικές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές και γενικότερα τις αντιμνημονιακές δυνάμεις».
Η συμπόρευση όλων αυτών των δυνάμεων είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για να ανοίξουν θετικές προοπτικές για την Ελλάδα είπε ο κ. Λαφαζάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2017 σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ).
Ο Λαφαζάνης σημείωσε ότι ενόψει του ενδεχομένου της χρεοκοπίας της χώρας, το θέμα του εθνικού νομίσματος μπορεί να προκύψει όχι ως επιλογή, αλλά εκ των πραγμάτων, από τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία και πολιτική προσπάθεια.
Υπογράμμισε ακόμη, ότι ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα υπάρχει σαρωτικό ρεύμα με αίτημα την επιστροφή στη δραχμή.
Ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκε στον ΣΕΒ τονίζοντας ότι οι αντίπαλοι του εθνικού νομίσματος και μιας νέας πορείας για τη χώρα, όπως ο ΣΕΒ που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με το εθνικό νόμισμα, βγάζει «μια μελέτη, κουρελόχαρτο» για να παρουσιάσει τρομοκρατικά τη θέση του υπέρ του ευρώ.
Επίθεση εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά και εναντίον του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για σχετικές πρόσφατες δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι έχουν περιέλθει σε κατάσταση πανικού ώστε να χρησιμοποιούν τρομοκρατικά τερατουργήματα.
Κατηγόρησε επίσης τον κ. Στουρνάρα για συμμετοχή σε σκάνδαλα επί κυβέρνησης Σαμαρά τα οποία όμως κουκουλώθηκαν, υποστηρίζοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε συλληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης