Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Δέχεται ο Μητσοτάκης τη μείωση του αφορολόγητου; - Εφικτό το πλαίσιο συμφωνίας στο Eurogroup στις 20/2

Δραγασάκης: Δέχεται ο Μητσοτάκης τη μείωση του αφορολόγητου; - Εφικτό το πλαίσιο συμφωνίας στο Eurogroup στις 20/2
Αν εξαρτιόταν μόνο από εμάς τη Δευτέρα θα κλείναμε τη συμφωνία υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Την θέση ότι «μπαίνουμε σε μία λεπτή φάση αμοιβαίων μετατοπίσεων στη συμφωνία» και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολυπαραγοντικό διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
«Αν εξαρτάτο μόνο από εμάς, την Δευτέρα θα κλείναμε τη συμφωνία», είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες.
«Μένει λοιπόν να φανεί εάν θα υπάρξουν αυτές οι λεπτές μετατοπίσεις.
Το ΔΝΤ ζητάει μεταξύ άλλων να μειωθεί το αφορολόγητο, δηλαδή να φορολογηθούν τα χαμηλότερα στρώματα, αλλά παράλληλα να μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων, να ελαφρυνθεί η φορολογία «προς τα πάνω».
Σε μία χώρα σε κρίση, υπό χρεοκοπία, είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει φορολογία όσων μπορούν να πληρώσουν.
Όταν λοιπόν η κα. Μπακογιάννη ζητάει να ποινικοποιηθεί η καθυστέρηση, σε ποιον αναφέρεται, ποιος καθυστερεί;
Η ελληνική κυβέρνηση ή αυτοί που θέτουν αιτήματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά;» διερωτήθηκε ο κ.Δραγασάκης.
«Αποδέχονται τη μείωση του αφορολόγητου έτσι ώστε να μειωθούν οι υψηλοί συντελεστές;  
Εκκρεμεί η απάντηση στο ερώτημα αυτό, προς την ΝΔ, τον κ.Μητσοτάκη, την κ. Μπακογιάννη αλλά και τα άλλα κόμματα και τον κ.Στουρνάρα.
Όποιος μιλάει για καθυστέρηση καλείται να πάρει θέση και για τα επίδικα της διαπραγμάτευσης» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Όπως είπε, «σε αντίθεση με το 2015, για πρώτη φορά, βγαίνουν στο προσκήνιο τα προβλήματα», αναφέροντας πέραν του θέματος του αφορολόγητου τις θέσεις που διατυπώνουν το ΔΝΤ και η Γερμανία.
«Η πλευρά Schaeuble ζητάει να συμμετέχει υποχρεωτικά το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το Ταμείο τονίζει ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος.
Δεν μπορεί λοιπόν η Γερμανία να θέλει το ένα, με αντίθετους όρους, δεν μπορεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός να πληρώνουμε τις αποκλίνουσες αντιθέσεις άλλων» τόνισε ο κ.Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας πως το καινούργιο στοιχείο είναι ότι πλέον δεν πρόκειται για αντίθεση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την γερμανική, αλλά για ρήξεις εντός ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως έδειξαν οι δηλώσεις Gabriel κατά Schaeuble, η θέση Weber να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Το ελληνικό θέμα διαπερνά όλη την Ευρώπη, δημιουργεί ρήγματα στο εσωτερικό κυβερνήσεων.
Αυτό δείχνει ότι η αιτία της καθυστέρησης δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι διαφορετικές εκτιμήσεις και επιδιώξεις κάποιων από τους δανειστές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος εκτίμησε ότι με τη διαμόρφωση των συμμαχιών των δυνάμεων που έχουν κοινές θέσεις με την Ελλάδα, μπορεί να υλοποιηθεί το θετικό σενάριο για την Ελλάδα, που είναι θετικό σενάριο και για την Ευρώπη».
«Έτσι την Δευτέρα στο Eurogroup, είναι εφικτό να προκύψει είτε το πλαίσιο της συμφωνίας ή η δρομολόγησή της σε τακτό χρόνο» τόνισε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης