Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για συμφωνία

Παπαδημούλης: Να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για συμφωνία
Εκτός πραγματικότητας όσοι βάζουν στο τραπέζι θέμα Grexit υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε λεπτό έως το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης συμφωνίας ή ένα σαφές περίγραμμα συμφωνίας διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Έχουμε μπροστά μας λίγες ημέρες  και πολλές ώρες έως το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό  προκειμένου να υπάρξει λευκός καπνός είτε με πλήρη συμφωνία είτε με ένα σαφές περίγραμμα συμφωνίας  που μαζί με ένα σφιχτό  χρονοδιάγραμμα θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» ο κ.Παπαδημούλης, υποστηρίζοντας πως όσοι βάζουν θέμα Grexit στο τραπέζι είναι εκτός πραγματικότητας..
«Η ελληνική οικονομία έχει θετικές και αισιόδοξες προοπτικές, οι Έλληνες υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους και υπεραποδίδουν έναντι των συμφωνημένων στόχων και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για την επίτευξη συμφωνίας.
Επειδή όμως υπάρχουν τα γνωστά εμπόδια και αντιστάσεις, ακρότητες και εμμονές, από ΔΝΤ και Σόιμπλε που αντί να τα βρουν μεταξύ τους για πλεονάσματα και χρέος μετά το 2018, αθροίζουν την αδιαλλαξία τους, χρειάζεται γερό στομάχι και μυαλό και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για μια συμφωνία - έστω με υποχωρήσεις – γιατί το σενάριο της πολύμηνης εμπλοκής θα προξενήσει ζημιά και στη χώρα και στην ευρωζώνη, διότι θα προσθέσει αβεβαιότητα και η αβεβαιότητα θα σκοτώσει την οικονομία, ανεβάζοντας τον λογαριασμό των μέτρων.
Αυτή είναι η γραμμή Τσίπρα, αυτή είναι η γραμμή του οικονομικού επιτελείου και να ξαναπώ ότι όσοι βάζουν θέμα grexit στο τραπέζι είναι εκτός πραγματικότητας, εκτός ύλης και δεν αποκλείεται να έχουν στο μυαλό τους Τσίπρας-exit και όχι grexit.
Το συμφέρον τής χώρας, αυτή την ώρα, δεν είναι να αφήσουμε το γάμο και να πάμε για πουρνάρια, δηλαδή να στήνουμε κάλπες,  αντί να δούμε πώς θα μειώσουμε την ανεργία και να κλειδώσουμε τις αισιόδοξες προοπτικές για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε και την πεποίθηση ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα στηρίξουν τη συμφωνία.
«Από τη στιγμή που ο κ Μητσοτάκης δίνει τα ρέστα του για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα τώρα, δεν νομίζω ότι θα βρεθεί έστω και ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που επειδή δεν θα του αρέσει κάποια υποχώρηση η οποία- ενδεχομένως - χρειαστεί να γίνει, θα ρίξει τον Τσίπρα.
Επομένως,  έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και στο οικονομικό επιτελείο ότι παλεύουν για το καλύτερο δυνατόν και πάνε να επιδιώξουν την καλύτερη συμφωνία με τις λιγότερες δυνατές υποχωρήσεις και να μην φοβούνται ότι μπορεί να τους ρίξει είτε ο κ Σόιμπλε, είτε ο κ Μητσοτάκης, είτε κάποιος δικός μας, που έχει διαφορετική γνώμη» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι μετά από 7 χρόνια ύφεσης έχουμε μια μικρή ανάκαμψη και το πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφεται από τη Eurostat είναι τετραπλάσιο από το συμπεφωνημένο.
Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ προβλέπουν για το 2017 ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3% υπό μία όμως προϋπόθεση: ότι αυτή η ριμάδα η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πολύμηνη εμπλοκή
Είναι ανοησία να λέει κανείς ότι θα περιμένουμε να φτάσουμε στο καλοκαίρι, παίζοντας με τη φωτιά.
Είναι μεγαλύτερη ανοησία να υποστηρίζεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη, με ενδεχόμενο καλύτερης κυβέρνησης στην Ελλάδα και χωρίς τον Σόιμπλε στη Γερμανία, διότι αυτά μπορεί να συμβούν, αλλά μέχρι τότε δεν θα πρέπει να χαθεί η δυναμική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, διότι αυτό θα αναβάλλει επενδύσεις, αυξάνοντας τον λογαριασμό των μέτρων» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε ότι «η ΝΔ έχει λυσσάξει να γίνει κυβέρνηση και αντί να φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος όταν βγαίνει το εξωτερικό, στέλνει το μήνυμα βοηθήστε με να ρίξω τον Τσίπρα τώρα, για να μπορώ να σας κάνω όλα τα χατίρια, διότι μετά θα είναι δύσκολο και θα πρέπει να πάει μέχρι το 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης