Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμάτης: Να πάμε σε εκλογές είτε κλείσει είτε όχι η αξιολόγηση – Παντελώς αναξιόπιστη η κυβέρνηση

Σταμάτης: Να πάμε σε εκλογές είτε κλείσει είτε όχι η αξιολόγηση – Παντελώς αναξιόπιστη η κυβέρνηση
Να μην τρώει εθνικό χρόνο η κυβέρνηση υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές η κυβέρνηση είτε κλείσει είτε όχι η αξιολόγηση ζήτησε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Δ. Σταμάτης.
Με αφορμή την επισήμανση ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν τη στηρίζει στη διαπραγμάτευση και πως ταυτίζεται με τους πιο σκληρούς δανειστές ο κ.Σταμάτης μιλώντας στη Real Fm, τόνισε ότι «όταν ο κ.Μητσοτάκηςλέει ότι οι καθυστερήσεις και το μνημόνιο που υπογράψατε κάνουν τους δανειστές να ζητούν παράλογες απαιτήσεις από εμάς αυτό είναι ενισχυτικό της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης;».
«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι πρέπει το πλεόνασμα να περιοριστεί στο 2% και όχι στο 3,5%, το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και το επιβεβαίωσε τον Δεκέμβρη που πέρασε πριν από 2 μήνες, όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν βγαίνει το πλεόνασμα 3,5%, αυτό είναι ενισχυτικό των ελληνικών θέσεων ή των δανειστών;
Αυτοί, λοιπόν, που κατηγορούν τη ΝΔ έπρεπε τον εαυτό τους να κατηγορούν.
Ο κ. Μητσοτάκης λέει το εφικτό και αυτοί, ενώ υπογράφουν άλλα στη συνέχεια ζητούν άλλα.
Είναι παντελώς αναξιόπιστοι και αυτό πληρώνουμε τώρα» είπε ο κ.Σταμάτης.
Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που έκανε λόγο για άμεση προσφυγή στην κάλπη πριν καν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, ο κ.Σταμάτης υποστήριξε ότι η θέση της ΝΔ είναι σαφέστατη όσον αφορά το θέμα των εκλογών.
«Αφού υπάρχει αυτό σε εκκρεμότητα και κάθε ημέρα που περνάει η κατάσταση της οικονομίας χειροτερεύει εάν έχετε πρόθεση να το υπογράψετε, να συμφωνήσετε, κάντε το τώρα και αμέσως μετά εκλογές.
Αν δεν έχετε στόχο να το κάνετε και θέλετε να πάτε μέχρι τον Ιούνιο και να ξαναφέρετε την κατάσταση που ήταν το καλοκαίρι του 2015 τότε κάντε εκλογές τώρα.
Μην τρώτε εθνικό χρόνο για να το διαχειριστεί η ΝΔ.
Αυτή είναι απλή και καθαρή θέση» είπε ο κ.Σταμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης