Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Moscovici δεν έφερε πρόταση για μέτρα - Επίθεση σε ΔΝΤ, Schaeuble - Καμία συζήτηση για αντισταθμιστικά

Τζανακόπουλος: Ο Moscovici δεν έφερε πρόταση για μέτρα - Επίθεση σε ΔΝΤ, Schaeuble - Καμία συζήτηση για αντισταθμιστικά
Κλειδί για συμφωνία στο Eurogroup είναι η επιστροφή στο ρεαλισμό, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τις πληροφορίες περί πρότασης την οποία κατέθεσε ο Pierre Moscovici στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΔΝΤ και Schaeuble, καλώντας τους να επιστρέψουν στον ρεαλισμό.
Όπως τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος, «ο Μoscovici δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων. Όσα γράφονται είναι αναληθή».
Κλειδί για συμφωνία στο Eurogroup είναι η επιστροφή στο ρεαλισμό, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης, ότι στόχος είναι μια συμφωνία χωρίς ένα ευρώ μέτρα λιτότητας.
«Περιμένουμε από τον Schaeuble να υιοθετήσει πιο ρεαλιστικές θέσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της ότι η οικονομία έχει επιστρέψει σε ανάπτυξη».
«Στόχος μας είναι να υπάρξει μια συμφωνία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι», εξήγησε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση με τους θεσμούς για την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ και για μια κοινή βάση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο κ. Thomsen δεν μίλησε για Απρίλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των στοιχείων.
Οι συζητήσεις αφορούν τις μακροοικονομικές προβλέψεις μετά το 2019 και εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία ΔΝΤ - Κομισιόν, Ελλάδας δεν υπάρχει και καμία συζήτηση για αντισταθμιστικά μέτρα, όπως μείωση στον ΕΝΦΙΑ ή στους συντελεστές.
Στόχος είναι στις 20/2 να συμφωνηθούν οι βασικοί άξονες για να κτιστεί η τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Δεν εξετάζουμε κανένα άλλο σενάριο παρά μόνο τη γεφύρωση των διαφορών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το 2019», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σχετικά με τις δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου περί μείωσης αφορολόγητου με αντάλλαγμα μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κα. Παπανάτσιου δεν μιλούσε επί των διαπραγματεύσεων που γίνονται αυτή τη στιγμή για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Σχετικά με την αυξημένη εκροή καταθέσεων, ο κ. Τζανακόπουλος τη χαρακτήρισε εποχικό φαινόμενο, το οποίο δεν εμπνέει ανησυχία.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε επίσης τους υπολογισμούς για μείωση των νέων συντάξεων κατά 30%, χαρακτηρίζοντας τους αυθαίρετους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Να μας πει τι θέλει ο κ.Μητσοτάκης. Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε επί 75 λεπτά τις θέσεις του στον Schaeuble υπό κλειστές πόρτες
Ο  κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο
Αν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση θα υποχωρούσαν από την αρχή στις απαιτήσεις των δανειστών και θα δέχονταν άλλα τόσα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης