Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταψηφίζει την τροπολογία για τους πυροσβέστες το ΚΚΕ και ζητά τη μονιμοποίησή τους

tags :
Καταψηφίζει την τροπολογία για τους πυροσβέστες το ΚΚΕ και ζητά τη μονιμοποίησή τους
Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών, λαμβάνοντας υπόψη τις διευρυμένες αρμοδιότητες που έχει το Πυροσβεστικό Σώμα
Το ΚΚΕ καταψηφίζει την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και καλεί την κυβέρνηση να την αποσύρει.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια, ανέφερε πως πρόκειται για ένα εγχείρημα νομοθετικής εξαπάτησης, με πρόσχημα τεχνικές και νομικής φύσεως περιπλοκές.
«Όταν δεν θέλουμε να μονιμοποιήσουμε, όταν δεν θέλουμε να υπερασπιστούμε κάτι, βρίσκουμε νομοθετικά και θεσμικά κωλύματα κάθε φορά», είπε ο βουλευτής και προειδοποίησε πως οι πυροσβέστες παραμένουν «στον αέρα».
«Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών, λαμβάνοντας υπόψη τις διευρυμένες αρμοδιότητες που έχει το Πυροσβεστικό Σώμα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις τάξεις του, συνέπεια της κατάργησης τεσσάρων χιλιάδων οργανικών θέσεων με τον ν.3938/2011 και των αυξανόμενων συνταξιοδοτήσεων, και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων που προκύπτουν για τις πραγματικές ανάγκες στο προσωπικό», ανέφερε ο κ. Συντυχάκης σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ καταθέτει την τροπολογία για να εξασφαλιστούν σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, καθώς και τους συμβασιούχους πυροσβέστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης