Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναντήσεις Θεοδωράκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους στο Στρασβούργο

Συναντήσεις Θεοδωράκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους στο Στρασβούργο
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου
Τριήμερη επίσκεψη στο Στρασβούργο, από τη Δευτέρα (13/2/2017) έως χθες Τετάρτη (15/2/2017), πραγματοποίησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συναντήθηκε με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο επικεφαλής του είδε διαδοχικά τον Manfred Weber, τον Guy Verhofstadt και τον Gianni Pittella και συζήτησε μαζί τους για την προσπάθεια των Ελλήνων να σταθούν όρθιοι μετά από τόσα χρόνια κρίσης, αλλά και τον ρόλο της Ευρώπης σε μια εποχή που οι εθνικισμοί και οι λαϊκισμοί απειλούν ότι σημαντικότερο έφτιαξαν οι ευρωπαϊκοί λαοί.
Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, και στις τρεις συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να κάνουν αλλαγές προς όφελος των πολλών κοιτάζοντας κάθε φορά τα κομματικά τους ακροατήρια.
Για τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι ανεξαρτήτως των λαθών ή των καθυστερήσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, το ΔΝΤ έχει μεγάλη ευθύνη για το αδιέξοδο που διαφαίνεται και πως συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και πιέζει τα πράγματα στα άκρα.
Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Γερμανός Manfred Weber, αναφέρει το Ποτάμι, συμφώνησε με τη διαπίστωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών αυτό που προέχει σε αυτή τη διεθνή συγκυρία είναι να περιοριστεί ο ρόλος των φανατικών -ακροδεξιών και ακροαριστερών- που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη.
Για το ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Weber εκτίμησε ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί την αποχώρηση του ΔΝΤ αξεπέραστο εμπόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης