Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα στη Βουλή – Στο επίκεντρο και η αξιολόγηση

Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα στη Βουλή – Στο επίκεντρο και η αξιολόγηση
Στις 10:00 το πρωί η συζήτηση
Μια ακόμα σκληρή αντιπαράθεση αναμένεται να έχουν σήμερα στις 10:00 το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο κ.Τσίπρας καλείται να απαντήσει στην «Ώρα του πρωθυπουργού» επί της επίκαιρης ερώτησης του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος θέλοντας να κάνει στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών, βάζει θέμα σχετικά με την αύξηση των φαινομένων βίας και της έξαρσης της εγκληματικότητας ιδιαίτερα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρται ότι θα επιτεθεί στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δείχνει ανοχή και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως για παράδειγμα την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην αστυνομία.
Ωστόσο, είναι προφανές πως η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν πρόκειται να εξαντληθεί στο εν λόγω θέμα, αλλά αναμφίβολα θα επεκταθεί τόσο στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης όσο και στο πρόσφατο ταξίδι του κ.Μητσοτάκη στο Βερολίνο όπου είχε επαφές με Merkel και Schaeuble.
Όλα συνηγορούν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν μια ολομέτωπη σύγκρουση καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιδίδονται τα τελευταία 24ωρα σε μια έντονη αντιπαράθεση αλλά και σε αλληλοκατηγορίες για το ρόλο και τη στάση τους όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
Όσον αφορά πάντως το θέμα της επίκαιρης ερώτησης ο κ.Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.
   
Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση του κ.Mητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό:
ΘΕΜΑ: Αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας

Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας.
Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε απαράδεκτα φαινόμενα: οχήματα και δημόσια κτίρια πυρπολούνται, αναρχικοί παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια, πολίτες και στελέχη πολιτικών κομμάτων ξυλοκοπούνται, αστυνομικοί δέχονται ένοπλες επιθέσεις, και μάλιστα με χρήση πολεμικών όπλων από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία.
Ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης.
Κατόπιν των ανωτέρω,
 
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός,
1) Θα ανέχεστε για καιρό ακόμα το παρακράτος των Εξαρχείων εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής πολιτείας;
2) Έχετε σχέδιο και βούληση να αντιμετωπίσετε την διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα, ειδικά σε περιοχές που έχουν καταστεί άβατο για την Ελληνική Αστυνομία;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης