Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Το ΔΝΤ τραβά τα πράγματα στα άκρα – Να περιορίσει τις απαιτήσεις του

Θεοδωράκης: Το ΔΝΤ τραβά τα πράγματα στα άκρα – Να περιορίσει τις απαιτήσεις του
Να σταματήσει τις καθυστερήσεις και την αναβλητικότητα η κυβέρνηση διεμήνυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Στις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις επαφές που είχε στο Στρασβούργο με Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι σε όλες τις συναντήσεις του παρατήρησε τρία κοινά σημεία.
«Τo πρώτο είναι ότι όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαπιστώνουν καθυστερήσεις και αναβλητικότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Υπάρχουν καθυστερήσεις είτε γιατί τα υπουργεία δεν είναι έτοιμα, είτε γιατί οι υπουργοί δεν είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν αυτά τα οποία αποφασίζει η Βουλή.
Γενικά πετάνε συχνά την μπάλα στην εξέδρα και καθυστερούν».
Το δεύτερο είναι η κοινή διαπίστωση όλων ότι το ΔΝΤ τραβάει τα πράγματα στα άκρα καθώς από τη μια παρουσιάζει στοιχεία που μειώνουν την προσπάθεια της Ελλάδας και από την άλλη δείχνει να έχει εμμονές σε σχέση με το χρέος και την λήψη προκαταβολικών μέτρων.
Είναι σημαντικό ότι οι ίδιοι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. λένε πως το έχει παρακάνει το ΔΝΤ με τις απαιτήσεις του»
Το τρίτο κοινό σημείο των συναντήσεων  -που διαπίστωσε προς έκπληξη του όπως σημείωσε - είναι ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν ένα παραθυράκι για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Είμαι αιφνιδιασμένος και εγώ καθώς είναι Παρασκευή και πιστεύω ότι έχουμε ελάχιστα περιθώρια αλλά οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι γίνεται προσπάθεια, η οποία μπορεί να κρατήσει ζωντανή την υπόθεση μέχρι τη Δευτέρα» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στην παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «από τη στιγμή που το ΔΝΤ συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δύσκολο να πειστούν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ότι το πρόγραμμα μπορεί να συνεχίσει χωρίς αυτό».
«Αν γίνονταν τώρα το πρόγραμμα θα μπορούσε να μην συμμετέχει σ' αυτό» είπε ο κ.Θεοδωράκης
Ερωτηθείς για το αν το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «είναι δεδομένο».
«Υπάρχει στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Εκτός εάν ευδοκιμήσει η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις του κέντρου.
Εκεί εντάσσεται και η συμμαχία με τους "τρεις", όπως και άλλες συμμαχίες.
Αυτές οι πολιτικές συμμαχίες πρέπει να υπάρχουν και είναι χρήσιμο για τον εκσυγχρονιστικό και τον μεταρρυθμιστικό χώρο να υπάρχει αυτή η συνεννόηση» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης