Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θλίψη για το θάνατο Μπασιάκου εκφράζουν ο Πρωθυπουργός, τα κόμματα και ο Πρόεδρος της Βουλής

Θλίψη για το θάνατο Μπασιάκου εκφράζουν ο Πρωθυπουργός, τα κόμματα και ο Πρόεδρος της Βουλής
Ο Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του αποχαιρετά τον στενό του φίλο και συνεργάτη
Τη βαθιά θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου εξέφρασαν σε ανακοινώσεις τους ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και σύσσωμη η ΝΔ. η οποία ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις.
«Σε ένδειξη σεβασμού για την αδόκητη απώλεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις για σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, και για το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου, ματαιώνονται» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
«Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου.
Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του βουλευτή της Ν.Δ..

Βούτσης: Κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του

Είναι βαθύτατη η θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του.
«Εκλεγόμενος συνεχώς, από το 1989, κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του, τον μετριοπαθή λόγο του, την πολιτική και επιστημονική συγκρότησή του.
Εκ μέρους της Βουλής και προσωπικώς, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Καραμανλής: Αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη

Την οδύνη του για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μπασιάκου εξέφρασε, με δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο.
Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της.
Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» καταλήγει ο κ. Καραμανλής.

Μπακογιάννης: Πολιτικός που τόλμησε να δει τα πράγματα πέρα από κόμματα και παρατάξεις

"Γνώρισα τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη και τον πολιτικό Ευάγγελο Μπασιάκο πριν από πολλά χρόνια. Άνθρωπος που στην συνάντηση μαζί του δεν χρειαζόταν πολύ ώρα για να αντιληφθείς πόσο αξιοπρεπής, ανοιχτόμυαλος και ευγενής ήταν.
Πολιτικός που τόλμησε να δει τα πράγματα πέρα από κόμματα και παρατάξεις, έντιμος και ευθύς στις αποφάσεις του και το όραμά του για τον τόπο του και για τη χώρα. Δεν περισσεύει κανένας από τους θετικούς χαρακτηρισμούς που μπορεί να αποδώσει κάποιος στον Ευάγγελο Μπασιάκο, γιατί πάντα θα πιστεύω ότι άνθρωποι σαν αυτόν λείπουν από την πολιτική ζωή.
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων με το κύρος, την σπάνια προσωπικότητά του και δίδαξε ήθος και πολιτισμό σε όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Άφησε το αποτύπωμά του στη Βοιωτία, την Περιφέρεια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του".

Ποτάμι: Πολιτεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια

Για τον πρόωρο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου ο οποίος πολιτεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια στο δημόσιο βίο, το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης