Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιαργκόβας: Αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση δεν αποκλείεται να χρειαστούμε νέο δανεισμό

Λιαργκόβας: Αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση δεν αποκλείεται να χρειαστούμε νέο δανεισμό
Τι αναφέρει για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητής Π. Λιαργκόβας
«Αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση, δεν μπούμε στο QE και δεν αλλάξουμε σελίδα, τότε δεν αποκλείεται να χρειαστούμε νέο δανεισμό», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας.
«Και ο νέος δανεισμός, όπως μάθαμε στην οκταετία αυτή, σημαίνει νέο μνημόνιο», προσθέτει.
Όπως τονίζει, «αν, έστω και τώρα, ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ», κάτι που σημαίνει «φθηνότερη και πιο άνετη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Σημαίνει ότι οι τράπεζες θα αντλήσουν ρευστότητα από την ΕΚΤ, γεγονός που δύναται να οδηγήσει σε σταδιακή απόσυρση των κεφαλαιουχικών ελέγχων. Σημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να επιδιώξει, έστω και δοκιμαστικά, έξοδο στις αγορές».
Κατά τον ίδιο, «μια σημαντική, ίσως και η σημαντικότερη παράμετρος, που θα δημιουργηθεί από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική και στην Ελλάδα».
Για τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Λιαργκόβας μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «σίγουρα δεν φταίει μόνον η πλευρά της Ελλάδας.
Όλοι γνωρίζουν πως ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες».
Ακόμη, υπογραμμίζει πως με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης θα υπάρξει μεν μια ανάσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο δρόμος θα σταματήσει να είναι ανηφορικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης