Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λυκούδης: Υπάρχει χάσμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

tags :
Λυκούδης: Υπάρχει  χάσμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Τι αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού, Σταύρος Λυκούδης
«Υπάρχει τεράστιο χάσμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», υπογραμμίζει σε  συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής με το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει χείρα βοηθείας προς μια κυβέρνηση που θεωρεί τους πολιτικούς της αντιπάλους «εχθρούς» κι ασύστολα εξακολουθεί συστηματικά να τους συκοφαντεί ως «πράκτορες» αλλότριων συμφερόντων. Υπάρχει τεράστιο χάσμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επικαλείται τη «σωτηρία» της χώρας, ενώ μόνο τον εαυτό της επιχειρεί να διασώσει.
Εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει ή αισθάνεται ότι η παραπλάνηση και η απάτη έχουν κι αυτές τα όριά τους, εντός και εκτός, δεν έχει παρά να το δηλώσει δημοσίως στη Βουλή».
Ο κ. Λυκούδης σε ερώτηση για το αν θα κλείσει η αξιολόγηση απαντά «δεν γνωρίζω τι έχει κατά νου η κυβέρνηση.
Ελπίζω όχι επανάληψη της καταστροφικής «σκληρής διαπραγμάτευσης» του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι η δική της καθυστέρηση και κωλυσιεργία να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου και επαχθέστερου Μνημονίου που φέρει φαρδιά-πλατιά τη δική της υπογραφή».
Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι το Grexit είναι ακόμη πάνω στο τραπέζι, ο κ. Λυκούδης σημειώνει πως «δυστυχώς το θέμα επανέρχεται εντός και εκτός μετά από δυο χρόνια με αποκλειστική ευθύνη της αριστερο-δεξιάς κυβέρνησης των Συριζανέλ.
Η έκδηλα αντι-ευρωπαϊκή στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης από της εποχή της αντι-μνημονιακής παράνοιας και η αλόγιστη μετάθεση εγχώριων ευθυνών στους «ξένους» αποτελεί πολιτικό έγκλημα πρώτου μεγέθους.
Διότι, όχι μόνο διαβρώνει το υπόβαθρο των συμμαχιών της χώρας που έχουν συμβάλλει και εγγυηθεί τη δημοκρατία, την ευημερία, την ασφάλεια και τη γεωπολιτική της σημασία της, αλλά εξ(ωθεί) μια απελπισμένη κοινή γνώμη σε εν δυνάμει σκοτεινές και αυτοκαταστροφικές επιλογές».
Κατά τον ίδιο, «είναι πρωταρχικά ευθύνη της κυβέρνησης να εξοστρακίσει μια τέτοια συζήτηση από τον δημόσιο διάλογο.
Για το συμφέρον της χώρας».
Μιλώντας για το Ποτάμι, αφού σημειώνει ότι «με το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, τη συνετή και συνεπή του στάση σε πολλά καίρια ζητήματα του τόπου, έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία, τους πολίτες και το πολιτικό σύστημα», προσθέτει ότι έχει εντοπίσει προ καιρού με παρρησία τις αδυναμίες του στα θέματα οργάνωσης, ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας, στρατηγικού πολιτικού προσανατολισμού και συμμαχιών, τάσσεται υπέρ των συνεργασιών στον μεσαίο χώρο με όμορα κινήματα και κόμματα, αλλά σημειώνει ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, δεν μπορεί να εκφράσει κάποια αισιοδοξία, έστω και συγκρατημένη.
Ακόμη, για την συμπόρευση του Ποταμιού με την πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων», τονίζει πως «δεν είναι αντίθετος σε κάθε προσπάθεια συνένωσης ή συμπόρευσης των διάσπαρτων δυνάμεων του χώρου, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν ορθώνει ακόμα ένα ανάχωμα στην ενότητα του χώρου».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, υπογραμμίζει ότι «οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, όταν το επιβάλλουν οι συσχετισμοί, οφείλουν να σταθμίζουν τα δεδομένα και να συμβάλλουν στο δικό τους μέτρο στην πολιτική σταθερότητα, ιδιαίτερα σε καταστάσεις κατά τις οποίες άφρονες και ιδεοληπτικές πολιτικές ενδέχεται να παραδώσουν τη χώρα ξανά "στο χείλος του γκρεμού"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης