Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση - Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι

Παπαδημούλης: Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση - Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι
Τι αναφέρει για τις διαπραγματεύσεις ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης
«Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, όπου ο κ. Schaeuble θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του», ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα «Taz» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως αναφέρει «ο λόγος για την καθυστέρηση είναι οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας»,  ενώ «αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση».
«Με αυτή την έννοια, ελπίζω αρκετά σε έναν "λευκό καπνό" κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι «το Grexit είναι έξω από το τραπέζι», καθώς είναι ζήτημα που «όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης».
Ως προς την εξεύρεση μιας μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ.  Παπαδημούλη, «η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή».
Τέλος, για τη στάση που τηρούν οι ξένοι Ευρωβουλευτές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχουν τους περισσότερους φίλους εδώ στο Στρασβούργο σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης