Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Νέα ευρωπαϊκά κονδύλια για εκσυγχρονισμό της ηλεκτροπαραγωγής μας

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Νέα ευρωπαϊκά κονδύλια για εκσυγχρονισμό της ηλεκτροπαραγωγής μας
"Με την ένταξή της στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού, η Ελλάδα αποκτά πρόσβαση σε νέα ευρωπαϊκά χρήματα", αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα ενισχύεται με σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτροπαραγωγής της, σε δύσκολους καιρούς για χρηματοδότηση επενδύσεων, μετά από τροπολογία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, που ψηφίστηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών.
Ο κ. Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι η χώρα μας στη δεκαετία 2021-2030 θα ωφεληθεί με 150-200 εκατομμύρια ετησίως, για επενδύσεις, όπως η ηλεκτρική σύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα και των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και με επενδύσεις σε καθαρές μορφές ενέργειας.
Όπως τονίζει ο ίδιος, με την τροπολογία (που ψηφίστηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροποποίηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών), ζητούσαμε την ένταξη και της Ελλάδας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού.
"Με την ένταξή της στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού, η Ελλάδα αποκτά πρόσβαση σε νέα ευρωπαϊκά χρήματα", αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Όπως σημειώνει, η  εν λόγω τροπολογία δεν έγινε δυνατόν να «περάσει» στο στάδιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, καθώς συνάντησε τις αντιδράσεις των Ανατολικοευρωπαίων και κυρίως των Πολωνών, που ήταν οι κύρια ωφελούμενοι.
Αρχικά, προβλεπόταν να εντάσσονται στο Ταμείο οι χώρες με ΑΕΠ κάτω του 60% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με βάση το 2013, έτος που η Ελλάδα είχε λίγο παραπάνω, ενώ με την τροπολογία συνυπολογίστηκαν τελικά και τα έτη 2014 και 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από το 60%.
Την τροπολογία ψήφισαν οι Σοσιαλιστές, μεγάλο μέρος του ΕΛΚ και η Αριστερά, ενώ αντιστάθηκαν μέχρι τέλους οι Ανατολικοευρωπαίοι. Με την αλλαγή αυτή, η μόνη χώρα που εντάχθηκε επιπλέον στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού είναι η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης