Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Ρέθυμνο ο Ξανθός: Μέχρι αρχές Μαρτίου ο διορισμός 3.200 ατόμων στο ΕΣΥ

Στο Ρέθυμνο ο Ξανθός: Μέχρι αρχές Μαρτίου ο διορισμός 3.200 ατόμων στο ΕΣΥ
Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για τους διορισμούς στα νοσοκομεία
Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου, θα έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός 3.200 ατόμων στα νοσοκομεία.
Ο ίδιος μίλησε για μία πολύ μεγάλη ένεση ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ, αν και είναι περιορισμένης διάρκειας, 12μηνων συμβάσεων, αλλά είναι για πρώτη φορά  συμβάσεις με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, θα ακολουθήσουν προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, ενώ πρέπει ο χώρος φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας, συντήρησης μηχανημάτων, αλλά και κάθε τομέας υποστηρικτικός του ΕΣΥ, να εκχωρηθεί με σχέδιο και σωστά βήματα στην κοινωνία.
Σημείωσε δε, πως  «το βασικό μας σχέδιο στο υπουργείο αλλά και στην κυβέρνηση, είναι η απεμπλοκή και απεξάρτηση του ΕΣΥ από τα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία, ώστε να μεταβούμε σε ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα».
Μάλιστα, γνωστοποίησε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα μοριοδοτηθούν επιπλέον όσοι έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στα δημόσια νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης