Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η ΝΔ και η κοινωνία θέλουν εκλογές - Βεβαίως ανησυχώ για Grexit

Μπακογιάννη: Η ΝΔ και η κοινωνία θέλουν εκλογές - Βεβαίως ανησυχώ για Grexit
"Σήμερα πλέον ξέρω ότι με αυτή την κυβέρνηση όλα είναι πιθανά", τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη
«Η κοινωνία δεν αντέχει πλέον τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της  στην εφημερίδα Realnews η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση όφειλε να κλείσει την αξιολόγηση πέρυσι τον Φεβρουάριο και «αν δεν έχει σκοπό να την κλείσιε και τώρα, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να παραδώσει την εξουσία σε ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να δώσουν λύση στα προβλήματα του τόπου».
Σημειώνει δε, πως «η ΝΔ αλλά και η ελληνική κοινωνία θέλουν εκλογές, διότι κάθε μέρα που περνάει, η χώρα βυθίζεται, το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να έρθουν και οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος για τρίτη φορά», όμως «η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές, δεν αντέχει και άλλη αποτυχημένη διαπραγμάτευση», ούτε «αντέχει μια κυβέρνηση που αρνείται να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, που αρνείται να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.
Που μάχεται την επιχειρηματικότητα και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να επιβάλλει φόρους και να φτωχοποιεί τους Έλληνες».
Κατά την ίδια, «χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα ομαλοποιήσει την οικονομία, θα σταματήσει τη φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και θα δημιουργήσει συνθήκες υγιούς ανάπτυξης».
Σε ερώτηση για το εάν ανησυχεί για ένα Grexit, δεδομένου ότι επανέρχεται με διάφορους τρόπους στο τραπέζι, η κ. Μπακογιάννη απαντά «βεβαίως ανησυχώ.
Εάν τον Γενάρη του 2015 με ρωτούσατε εάν θα φτάναμε στα όρια να βγει η Ελλάδα από το ευρώ ή να έχουμε άτακτη χρεοκοπία, θα σας απαντούσα όχι.
Σήμερα πλέον ξέρω ότι με αυτή την κυβέρνηση όλα είναι πιθανά».
Στις κατηγορίες από το Μαξίμου ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Βερολίνο φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ, αναφέρει πως «είναι κωμικό το επιχείρημα και αναδεικνύει την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης