Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο «όχι» στην ευρωζώνη και το ευρώ

tags :
Λαφαζάνης: Η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο «όχι» στην ευρωζώνη και το ευρώ
Στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος της ”Ιταλικής Αριστεράς” παραβρέθηκε ο Π. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
«Η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο, δυνατό και καθαρό ΟΧΙ στην ευρωζώνη και το ευρώ και να αμφισβητήσει μέχρι τέλους τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ», ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
Ο κ.Λαφαζάνης,  μαζί με την Κατερίνα Γιαννάκη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, παρευρέθηκαν στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος της ”Ιταλικής Αριστεράς” που πραγματοποιείται στο Ρίμινι από την  Παρασκευή 17/2 και ολοκληρώνεται σήμερα.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε είχε στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, πριν την αναχώρηση της το Σάββατο το πρωί, σειρά επαφών με ηγετικά στελέχη του Κόμματος της Ιταλικής Αριστεράς.
Ο κ. Λαφαζάνης στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο, αφού στηλίτευσε τηνεξευτελιστική συνθηκολόγηση Τσίπρα και της ομάδας του και την καταστροφική πορεία που ακολουθεί ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι  «εμείς στην Ελλάδα υποστηρίζουμε καθαρά την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη και την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης, καινοτομίας και παραγωγικού μετασχηματισμού που θα έχει πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της εργασίας».
Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε με έμφαση ότι «η σημερινή ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ βρίσκονται σε πορεία αμετάστρεπτης αντιδραστικοποίησης.
Σε πορεία αποσύνθεσης, παρακμής, αντιδημοκρατικής ολίσθησης και διάλυσης».
Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στα καθήκοντα και τις νέες προκλήσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς στις νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται στην ήπειρο μας και στον κόσμο, τόνισε πως «η άποψη μας είναι ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να πει ένα μεγάλο, δυνατό και καθαρό ΟΧΙ στην ευρωζώνη και το ευρώ και να αμφισβητήσει μέχρι τέλους τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, προτείνοντας ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής ασφάλειας και συνεργασίας ισότιμων κυρίαρχων, δημοκρατικών και ανεξάρτητων χωρών».
«Αν η ευρωπαϊκή Αριστερά ολιγωρήσει σε αυτό το δυνατό ΟΧΙ στην φυλακή του ευρώ από προοδευτική σκοπιά τότε το μεγάλο κενό θα καλύψει η ακραία και φασίζουσα δεξιά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης