Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Εφικτό να υπάρξει σημαντική πρόοδος στο Eurogroup – Πυκνή σε εξελίξεις η τρέχουσα εβδομάδα

Μαντάς: Εφικτό να υπάρξει σημαντική πρόοδος στο Eurogroup – Πυκνή σε εξελίξεις η τρέχουσα εβδομάδα
Ο Schaeuble στέλνει σήμα ότι η απειλή του Grexit μένει προς το παρόν στην άκρη υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως είναι δυνατό και εφικτό να υπάρξει σημαντική πρόοδος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι πυκνή σε εξελίξεις και αυτό που μένει να απαντηθεί είναι προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσουν αυτές οι διεργασίες.
«Μπορούμε και είναι εφικτό να υπάρξει σημαντική πρόοδος στο σημερινό Eurogroup, με την πάγια θέση και επιδίωξη της κυβέρνησης που παραμένει στο τραπέζι να είναι η επίτευξη μίας πολιτικής συμφωνίας ή να υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία για τη διαδικασία κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης.
Η πυκνότητα των εξελίξεων και της διαπραγμάτευσης κάνει τις ώρες να είναι σαν ημέρες.
Αυτή η εβδομάδα εκτός του Eurogroup σήμερα το βράδυ περιλαμβάνει και την συνάντηση της γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
Είναι μία εβδομάδα εξελίξεων, το ερώτημα είναι σε ποια κατεύθυνση αυτές θα οδηγήσουν» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς.
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Schaeuble ότι δεν μίλησε ποτέ για Grexit και ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από έξοδο από την Ευρωζώνη, ο κ.Μαντάς υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα «σήμα» ότι «αυτή η απειλή προς το παρόν μένει στην άκρη, προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός».
«Αλλά το τι σκέφτεται ή ποιο σχέδιο έχει ο Schaeuble στις γενικές του αρχές το έχει κάνει φανερό.
Θέλει μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων οπωσδήποτε με έναν σκληρό πυρήνα χωρών.
Οι αυτοαναιρέσεις Schaeuble πολλές φορές είναι μηνύματα σε διάφορες πλευρές, ιδιαίτερα πέραν του Ατλαντικού.
Η Γερμανία ετοιμάζεται για ένα ρόλο στη διεθνή σκηνή ίσως διαφορετικό από ότι μέχρι σήμερα ...
Ο Schaeuble μιλάει σε πολλές κατευθύνσεις ...
Το Grexit χρησιμοποιείται λιγότερο προς την Ελλάδα και περισσότερο προς άλλες πλευρές, εντός Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο κ.Μαντάς είπε ότι η γενική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επιπρόσθετη λιτότητα στην κοινωνία.
«Ως τελικό αποδεχόμαστε ένα μείγμα πολιτικών που θα παράγουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα σοβαρά λάθη του ΔΝΤ σε μια σειρά προβλέψεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης